Kinderdagverblijven ruziën om klanten

ALMERE
Twee medewerksters van een nieuwe kinderopvang in Almere zouden vals spel hebben gespeeld ten opzichte van hun vorige werkgever, een ander kinderopvangbedrijf in die stad. Dat is de strekking van het kort geding voor de rechtbank in Lelystad. De vorige werkgever eist dat ze stoppen met werven onder zijn klanten en een schadevergoeding betalen.

Het geschil begon met het verdwijnen van een vestiging van de eisers in de wijk Tussen de Vaarten, waarna twintig kinderen werden verkast naar een ander filiaal. Twee medewerksters namen ontslag en begonnen een eigen kinderopvang. Volgens de eisers hebben ze toen gegevens van klanten van hun baas gepikt en ouders benaderd om over te stappen.

De beide vrouwen ontkennen dat ze al tijdens hun dienstverband of kort erna bezig zijn geweest met het opzetten van een nieuw kinderdagverblijf. Dat is volgens hen pas later gebeurd.

reacties (3)

 • SintAlmere.com

   

  Geen ruzie maken dames. Zorg gewoon voor een goed en geslaagd Sinterklaasfeest en dan komen de nieuwe kinderen vanzelf bij jullie aan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat valt vies tegen. Het aanbod is enorm sinds de subsidie is verlaagd, de marges zijn smal. Kinderopvang is echt een buyer's market geworden.

  reageer
 • sjonny75

   

  Zal wel een goudmijntje zijn zo een dagverblijf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert