Kinderdagverblijven ruziën om klanten

ALMERE • Do 29 oktober 2015 | 23:16 • Donderdag 29 oktober 2015 | 23:16
Twee medewerksters van een nieuwe kinderopvang in Almere zouden vals spel hebben gespeeld ten opzichte van hun vorige werkgever, een ander kinderopvangbedrijf in die stad. Dat is de strekking van het kort geding voor de rechtbank in Lelystad. De vorige werkgever eist dat ze stoppen met werven onder zijn klanten en een schadevergoeding betalen.

Het geschil begon met het verdwijnen van een vestiging van de eisers in de wijk Tussen de Vaarten, waarna twintig kinderen werden verkast naar een ander filiaal. Twee medewerksters namen ontslag en begonnen een eigen kinderopvang. Volgens de eisers hebben ze toen gegevens van klanten van hun baas gepikt en ouders benaderd om over te stappen.

De beide vrouwen ontkennen dat ze al tijdens hun dienstverband of kort erna bezig zijn geweest met het opzetten van een nieuw kinderdagverblijf. Dat is volgens hen pas later gebeurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel