Hekken bij Het Kompas en De Zonnewijzer

DRONTEN
De schoolpleinen van Het Kompas en De Zonnewijzer in Dronten worden afgesloten met hekken. Dit om overlast van hangjongeren tegen te gaan. Ook komen er extra parkeerplaatsen bij de basisscholen.

De gemeenteraad stemde donderdagavond in met die plannen. Dat ging er rommelig aan toe. Het CDA zorgde namelijk voor grote verwarring. Raadslid Koen Tietema wekte de indruk dat zijn partij het voorstel nog niet zou steunen. Even later sprak zijn fractievoorzitter, Jan Klopman, dat tegen. De partij vroeg daarop een schorsing aan.

Na die schorsing stemde het CDA alsnog in met de plannen. Net als de andere coalitiepartijen, VVD en Leefbaar Dronten. Alle oppositiepartijen stemden tegen.

reacties (8)

 • Inwoner

   

  in mijn vorige woonplaats elders in het land hadden ze 15 jaar geleden al een hek om het schoolplein. Veel veiiger voor de kinderen. Nu rennen kinderen zo van het plein af omdat er een bal op de weg is beland.

  reageer
 • Jacob

   

  Wij leven in een vrij land waarin wij onder andere de verantwoordelijkheid hebben onze kinderen te beschermen tegen het kwaad dat hen bedreigd. Diep treurig te moeten constateren dat wij tegenwoordig onmachtig zijn normen en waarden te handhaven en daarbij onze kinderen veroordelen tot een verblijf achter hekken, inplaats adequaat op te treden tegen het in dit geval hangende tuig. Waar zijn de kerels van weleer die hier korte metten mee maakten? Wat ons moment rest als verweer is "een stille tocht" en "gekruiste vingers met ogen dicht" in de hoop dat het onheil vanzelf verdwijnt.

  reageer
 • Inplaats van deze oplossing laten ze nou de pauze van 12 tot 1 er tussen uit halen en de kinderen tot 2 uur op school zitten zoals vele scholen al doen. Hekken plaatsen is geen oplossing en ben bang dat dit gevaarlijke situaties op gaat leveren als er maar 1 ingang komt. Ben benieuw jammer dat de ouders van leerlingen totaal geen inspraak hebben gehad.

  reageer
 • sjonny

   

  Men doet weer aan symptoom bestrijding, maar het probleem oplossen?? Helaas dat wordt niet aangepakt. Slappe hap...Wegkijken voor zijn of verantwoordelijkheid. Het wordt steeds erger als er weinig kwaliteit in de raad zit.

  reageer
 • kees

   

  Hekken plaatsen is het probleem verplaatsen. Niet oplossen. Ben benieuwd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ilse

   

  Meneer Tietema is een prima man. Als hij heeft gezegd dat hij die hekken niet wilde, dan wilde hij die hekken niet. En gelijk heeft hij volgens mij. Dat die fractievoorzitter het anders wilde is toch een rare zaak. Het is geloof ik altijd wat binnen dat CDA tegenwoordig.

  reageer
 • Deetje

   

  Zet dan ook maar hekken bij de scholen in Dronten West! Daar is het ook ieder weekend bal en ligt het plein vol glas en wietzakjes etc. Wordt niks aan gedaan waardeloos al die vernielingen

  reageer
 • henk a vd brink

   

  Staat de C van CDA voor Chaotisch?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert