Aanvraag terrasvergunning blijft toch gratis

ALMERE
Ondernemers in Almere hoeven volgend jaar toch niet te betalen als ze een vergunning aanvragen voor een terras of uitstalling. Burgemeester en wethouders komen daarmee tegemoet aan een wens van de gemeenteraad.

Het aanvragen van zo'n vergunning is nu gratis in Almere, maar B en W kondigden dit voorjaar aan dat ze er toch weer leges over wilden heffen.

Nu schrijven ze de gemeenteraad dat ze daarvan afzien en dat de vergunningen kosteloos blijven. Daardoor ontstaat wel een gat in de begroting van ruim 14.000 euro.

reacties (5)

 • Pepijn46

   

  Gaat het hier om het aanvragen alléén of óók het verkrijgen ervan?? Ik weet uit ervaring in andere gemeentes dat het aardig in de papieren kan lopen. Als ik naar de kapper ga is het ook gratis, voor het wassen, knippen en fhönen moet ik wel betalen!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik vind het vreemd dat voor dienstverlening van de overheid betaald moet worden. De mensen die dat werk uitvoeren, de gebouwen waarin ze werken, de middelen die ze gebruiken zijn namelijk allemaal al van gemeenschapsgeld betaald.

  reageer
 • Jacob

   

  Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat voor de aanvraag van zulk een vergunning niets in rekening zal worden gebracht. Hetgeen ik niet snap is dat B&W in Almere het plan hadden om hiertoe over te gaan. Dit omdat mijns inziens de gemeenteraad het hoogste bestuursorgaan is in de gemeente. De raad neemt alle beslissingen die belangrijk zijn voor de gemeente, bijvoorbeeld over de hoogte van tarieven en belastingen. Hetgeen mij ook opvalt is dat bedragen die door de gemeente Almere worden genoemd altijd bestaan uit de nodige "nullen", dat aangeeft hoe "zorgvuldig" er gebudgeteerd wordt.

  reageer
 • ron

   

  is dat theoretische inkomsten ? dan kan er nog een correctie overheen van besparing op de boekhoudingskasten van ca. 2-3 mille dus zit je op ca 11

  reageer
 • reaguurder

   

  poehpoeh een gat van EUR 14.000,-. halen we dat toch uit het budget voor bijv. de kunstlinie ofzo, geld zat.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert