Afschotverbod voor vogels bij vliegveld

LELYSTAD
Vogels die een gevaar vormen voor de vliegveiligheid bij Lelystad Airport mogen nog wel worden verjaagd, maar niet meer worden gedood. Dat heeft de provincie Flevoland besloten.

Het vliegveld kreeg in februari nog een ontheffing om waar nodig eenden, ganzen of duiven te doden. Die ontheffing is nu dus ingetrokken.

De Stichting Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland had bezwaar aangetekend tegen het afschieten van vogels bij het vliegveld. Volgens de organisatie is het doden van vogels niet nodig, ook niet over een aantal jaar als de luchthaven is uitgebreid.

reacties (15)

 • Sanne

   

  Prachtig gezegd!

  reageer
 • Bart

   

  Kom op jongens wat een gedoe weer over een paar vielen vogeltjes afschieten en verjagen. Dat hoort ook bij de groei van het vliegveld wat de provincie zo graag terecht wil. Veiligheid voor de mens boven alles.

  reageer
 • Joke

   

  Is toch bizar, eerst het trucje van vliegen afkijken van vogels en ze dan als gevaarlijk bestempelen en verjagen. Ik ga voor de vogels.

  reageer
 • Jannetje

   

  Heerlijk, ik zeg gewoon geen vliegveld!

  reageer
 • vliegtuigpassagier

   

  Belachelijk! Mensenlevens op het spel zetten! Als een vogel tijdens de start in de motor terecht komt kan dat een vliegtuigcrash tot gevolg hebben. Natuurlijk moet je eerst proberen te verjagen, maar vogels wennen snel. Je moet de mogelijkheid over houden om vogels af te schieten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andries

   

  Alles en iedereen moet wijken voor de mens. En wie niet wijken wil, dien je af te schieten. Want de mens wil vliegen. Vanaf vliegveld Lelystad, want daar is nog ruimte. Van wie is deze wereld? Deze aarde? Van jou, van mij, maar ook van de tor, de mier, maar ook de zeearend, de grote grazers en alles wat op aarde leeft. Wat een arrogantie van de mens om dieren te willen afschieten om ruimte voor zichzelf te verschaffen? Blijf met je voeten aan de grond en respecteer wat je kreeg toen je geboren werd: een aarde om op te leven. Niet een aarde om voor je lol te overvliegen.

  reageer
 • sjonny

   

  Hallo Joke. Als een vliegtuig opstijgt en een vogel in een motor beland kan dat ernstige gevolgen hebben voor het vliegtuig. Je zal dan maar in dat vliegtuig zitten. Dan is een mensenleven in mijn ogen iets meer waard dan dat van een vogel. Maar misschien denk jij daar anders over...

  reageer
 • Richard

   

  Ok je hebt gelijk, buiten het feit dat ik je vertel dat er nieuwere modellen zijn die op diverse frequenties werken. En dus op langere termijn werken blijf jij maar fijn aan je tinnitus werken..wordt er een beetje moe van! Sorry maar praat niet mee als je er totaal geen verstand van hebt!

  reageer
 • Joke

   

  Meneer Gijs, legt u Joke eens uit hoe vogels gevaarlijk kunnen zijn.

  reageer
 • Gijs

   

  Ik ben jager en wordt geregeld uitgenodigd om te gaan jagen in Duitsland. En waar, ja juist, op het vliegveld Frankfurt. Wij schieten daar met twee soorten patronen, met zware hagel voor agressieve vogels die zich op geen enkele manier laten verjagen en daardoor gevaarlijk zijn en wij jagen met stofpatronen zeggen wij dan. Als je daar een vogel mee raakt gaat het jeuken maar gaat niet dood en dat vindt een vogel niet fijn. Die vogels blijven wel een week weg. Die stofpatronen of jeukpatronen helpen beter dan wat voor ander middel om vogels te verjagen want na een paar dagen is een vogel overal aan gewend.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Gewoon net als op Schiphol een permanente vogel verschrikker welke rondreest met lawaai attributen welke de vogels stoort. Lelystad airport heeft grote aspiraties daar hangt vanzelfsprekend een prijskaartje aan, een beetje vogels af knallen is een contradictie met het grote natuurterrein waar de airport aan grenst snap niet dat er ooit een vergunning is verleend om vogels af te knallen naast een natuurreservaat.

  reageer
 • Jos'56

   

  Verjagen zou geen gek idee zijn :-)

  reageer
 • IK

   

  Is niets nieuws, die apparaten zijn in Nederland al lang in gebruik in de land- en tuinbouw, hebben helaas een nadeel, na verloop van tijd zijn de vogels het geluid gewoon en komen ze terug (laten zich niet meer afschrikken)

  reageer
 • Richard

   

  Dat is zeker goed nieuws!! Er zijn namelijk tal van jaagtechnieken hedendaags. In japan gebruiken ze een apparaat om hun tarwevelden te beschermen. Dit apparaat geeft geluids pulsen af waar de meeste vogels een hekel aan hebben....wellicht een idee?

  reageer
 • Joke

   

  En wat nu wanneer vliegtuigen een gevaar vormen voor de vogels, verjagen of afschieten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert