Hogere eigen bijdrage scootmobielen teruggedraaid

DRONTEN
Zo'n 100 gebruikers van een scootmobiel of aangepaste fiets in de gemeente Dronten hoeven een forse verhoging van hun eigen bijdrage niet te betalen.

Volgens de gemeente zijn er fouten gemaakt met het versturen van gegevens naar het Centraal Administatie Kantoor, dat de hoogte van de eigen bijdrage bepaalt. Zo'n 100 Drontenaren kreeg hierdoor ten onrechte een te hoge rekening.

De mensen om wie het gaat zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Ook komen er nog informatiebijeenkomsten.

reacties (5)

 • Antje Ha

   

  Zij betalen het niet en daar het toch betaald moet worden zullen de buren uit de straat het wel doen. Dit terwijl de AWBZ al de grootste post is op je salarisspecificatie

  reageer
 • Nico

   

  Heeft de gemeenteraad in Dronten soms geen controlerende taak? Het openbaar bestuur werkt hier heel duidelijk niet meer naar behoren.

  reageer
 • henk a van den brink

   

  Als de wethouder, die aan het pluche lijkt te zijn vastgekleefd, met zijn Wmo cliënten zou meerekenen, zou hij hen adviseren zelf een scoot aan te schaffen. Dat is voordeliger dan 78 maal een 4-wekelijkse eigen bijdrage (volgens een Wmo consulent 150 euro bij een modaal inkomen) over te maken. Bijkomend voordeel van eigendom: zelf bepalen waarop je wilt rijden.

  reageer
 • Jacob

   

  Zoals in dit geval aan de orde, blijken gebruikers van een scootmobiel of aangepaste fiets een makkelijke en weerloze prooi voor de gemeente Dronten om van de plukken en de stuipen op het lijf te jagen. Deze mensen hebben ongetwijfeld bovenop hun bestaande ellende een bijzonder onaangename tijd gehad. Misschien dat Peter van Bergen dit ooit zelf nog eens aan den lijve mag ondervinden wat het is om in zulk een positie te moeten verkeren en afhankelijk te zijn. Mocht het programma "De achterkant van het gelijk" nog eens op TV terugkomen dan is het wellicht een idee om B&W en de Raad uit Dronten te ondervragen hoe zij zich in hun handelen, mbt de sociaal minder bedeelden, asielzoekers en hangjongeren, lieten leiden door ethische principes.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Als ik het verhaal goed beluister geld dit goede nieuws alleen voor een mensen welke al een scooter hadden, nieuwe gebruikers vallen buiten de boot en worden apart behandeld. Nederland op zijn smalst!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert