Meer onderzoek naar zandwinning in Markermeer

FLEVOLAND
Minister Schultz van Haegen laat verder onderzoeken wat de gevolgen zijn van zandwinning in het Markermeer bij Lelystad en Almere.

Het bedrijf Markerzand wil 65 miljoen kuub zand winnen in het Markermeer. Dat is onder meer bedoeld voor woningbouw in Almere. Bij zandwinning komt ook andere grond vrij. Die grond wil het bedrijf inzetten om de waterkwaliteit in het meer te verbeteren.

Voor het graven is een vergunning aangevraagd maar er ontbreekt nog informatie over de effecten op de natuur. Dat moet eerst worden onderzocht voordat de minister toestemming geeft.

reacties (9)

 • Gerard

   

  Nee Frank. Ik denk dat Peter ergens wel een punt maakt!

  reageer
 • DIRK

   

  In het Msrkermeer zit nog zand genoeg Men wil al jaren een voldoende brede en diepe vaargeul voor de scheepvaart realiseren. Maar als geen afname van zand is ligt dat project stil Dus met zo,n opdracht vang je twee vliegen in een klap

  reageer
 • Frank

   

  Wat een zinloze opmerking weer.

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Er wordt veel geld verdiend aan zand, maar dan blijf je wel met een groot, diep, nutteloos gat zitten waar dan weer een duur, groot en nauwelijks nuttig te noemen project voor opgedacht moet worden om het voor de burger aanvaardbaar te laten lijken. Bijvoorbeeld de Wellerwaard bij Emmeloord dat gesitueerd is naast net zo'n gat wat Casteleynsplas heet en waar ze niks mee doen kunnen. Verderop ligt Netl -park waar je entree moet betalen, wat logisch is want keurig aangelegd door een ondernemer. Wellerwaard is gratis, maar wel aangelegd met jouw belastinggeld, dus je hebt er al ongewild voor betaald.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zand moet onderzocht worden, want als later blijkt dat er een onderzoek had moeten plaatsvinden komt er alsnog een onderzoek naar de reden van waarom er geen onderzoek heeft plaatsgevonden dus dan kan je nu maar beter het onderzoek starten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Laten we dan duidelijk afspreken dat het gebied dat bij Almere hoort ook voor Almere word gebruikt en hetzelfde geldt voor Lelystad. Let maar op dat Almere weer profiteert van andermans delen of eigendommen

  reageer
 • Serge

   

  Ik denk dat ik me namens bijna alle lezers hardop afvraag waar jij het in vredes naam over hebt.

  reageer
 • Tsja

   

  Wat hebben we toch een mooie minister he.

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Ja verbeeld je dat er weer een Casteleynsplas of Wellerwaard ontstaat in het Markermeer....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert