Wethouder wacht op besluit van Camping Waterhout

ALMERE
Camping Waterhout moet dit weekend de knoop doorhakken of het bedrijf in afgeslankte vorm wil blijven aan het Weerwater in Almere. De camping ligt op de lokatie waar in 2022 de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt gehouden.

Wethouder Tjeerd Herrema laat in het televisieprogramma Over Flevoland Gesproken weten dat hij nog steeds wacht op antwoord van de campingeigenaren. De deadline is 31 oktober. Als Camping Waterhout en de gemeente Almere er niet uitkomen, zal de grond worden onteigend. Eigenaresse Tineke Fokkens van de camping laat weten dat er inderdaad een nieuw voorstel onderweg is naar de gemeente.

Dinsdag neemt het college van burgemeester en wethouders volgens Herrema het definitieve besluit.

reacties (26)

 • Jan

   

  Ronduit te belachelijk voor woorden, deze hele gang van zaken. Kun je iets niet op normale manier kopen, dan laat je toch gewoon je macht gelden (hoezo democratie?) en ga je over tot onteigening. En waarom? Voor een tentoonstelling waarvan uit het verleden van andere locaties van de Floriade bekend is dat het terrein daarna er verloren en verpauperd bij ligt. Wat vreselijk jammer van zo'n prachtig gelegen en goed onderhouden en gerunde camping.

  reageer
 • Nico

   

  Het onbewoonde eilandje naast de camping en jachthaven werd zo, medio jaren 90, genoemd vanwege de koeien die geboren werden en daar losliepen. Er was geen (volwassen) stier bij. Althans, zo staat het mij bij. Met strenge vorst gingen ze wel eens aan de wandel.

  reageer
 • -Z-

   

  Het Maagdeneiland ? Ineens voor het eerst in jaren Almere lees ik deze naam. Kunt u meteen zeggen welk eiland dit precies zou zijn alstublieft ?

  reageer
 • cirefrin

   

  Kees ik kan je melden dat ik de afgelopen 15 jaar dat ik in Almere woon meer dan genoeg gedaan heb voor en nog steeds iets beteken voor de inwoners van Almere. Daarom kan ik ook zeggen hoe het vaak gaat in deze stad.Anders zou ik ook niet reageren.

  reageer
 • Hendrik

   

  Soms kun je maar beter niets doen ... ondernemen met faal garantie is nog veeeeeeeeel dommer

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Deze opmerking "slaat voor jou" als een rode vlag op een stier, met alle gevolgen van dien, "en wie ruimt dan de troep weer op".

  reageer
 • Kees

   

  Alleen door iets te ondernemen kan je iets bereiken. Op je rug liggen en klagen helpt de mensheid niet verder en Almere ook niet. Wat heb jij gedaan voor de stad?

  reageer
 • cirefrin

   

  Hoogmoed komt voor de val. Typerend voor onze gemeenteraad. Hoeveel voorbeelden moeten ze nog meer hebben als het gaat om falen van Floriades in Nederland. Hoeveel financiële strops zijn er geweest voor gemeentes en provincies? Wanneer ziet onze b&w in dat gezien de huidige crisis het niet haalbaar is om zoiets groots te organiseren. Hoeveel voor financiering is er geweest om het Sportdorp Almere Poort te ontwikkelingen? Verdwenen in een bodemloze put wat er nooit meer uit is gekomen. IK wil niet voor een tweede keer in een stad wonen waar de Floriade een financiële flop is geworden. Behoud camping Waterhout voor het geluk van vele mensen.

  reageer
 • Kees

   

  Slaat als een tang op een varken.

  reageer
 • Dientje

   

  Ik stem voor geen Floriade. Nu niet en nooit niet. Waterhout lekker laten en ook het mooie groen wat er nu is.

  reageer
 • Cees

   

  Hoe is het ook al weer afgelopen met die schaatstempel? 😂😂😂😂😂

  reageer
 • rick

   

  Ja Ron, je hebt gelijk. Maar de redactie prutst wel vaker aan met halve berichtgeving.

  reageer
 • Cees

   

  Van een ambtenaren ego ga je het nooit winnen! Tenslotte zullen deze bestuurders nooit ondernemer worden...

  reageer
 • Hannes

   

  En dat allemaal voor een project voor een half jaar. En met een Masterplan wat nog totaal onzekerheid aangeeft. Het is en gaat alleen maar koste wat het kost om die duurzame woonwijk. Hoeveel ellende hebben we al achter de rug wat betreft het vastgoed. " alleen maar om principe kwesties". Nogmaals de Floriade hoort niet op deze locatie thuis. Dat zou de infrastructuur een hoop geld besparen.

  reageer
 • Zucht

   

  Jullie worden zo vreselijk genaaid daar in Almere daar praten ze over 20 jaar nog over Het "Floriadedrama van Almere"

  reageer
 • Joke

   

  Zou het zo'n prestatie vinden als de planologen in staat zouden zijn een deel van de bestaande voorzieningen te integreren in de Floriade. De Floriade zelf duurt maar een half jaar. Waarom niet die prachtige camping tijdelijk gebruiken als expositieruimte met paviljoens, een sanitaire ruimte en horecaruimtes? De voorzieningen zijn er en na dat halve jaar kan de camping weer gewoon functioneren en alle mensen huisvesten die het prachtige park willen bekijken. Dat zou ik een geweldige prestatie vinden en ongetwijfeld ook nog eens veel geld besparen. Gemeente, wees creatief, denk flexibel en maak ook gebruik van de voorzieningen die er al zijn! Dat zou Almere sieren... Overigens, de camping 100 m verplaatsen betekent dat ook dan alle infrastructuur vernietigd zou worden, zinloze kapitaalvernietiging!

  reageer
 • Kees

   

  Dat wilde ze niet

  reageer
 • Ab

   

  Laat die camping toch bestaan. Desnoods voor de opvang van asielzoekers in tentenkampen. Heeft de Floriade meteen een gemeenschappelijk doel.

  reageer
 • ron

   

  het artikel is halve info.; wat betekent de inkrimping concreet ? - minder parkeerterrein op de camping ? dat lijkt me aanvaardbaar; dat is oplosbaar - een deel inleveren dat nu maar heel beperkt wordt gebruikt en waar geen investeringen zijn gedaan ? dat lijkt me aanvaardbaar - essentiële delen inleveren waardoor grote delen van gedane investeringen opnieuw moeten worden gedaan? - moet het voor niets of staat er een redelijke vergoeding tegenover - en algemeen: wat is dan de situatie en grootte die ze krijgen na de Floriade? Voor mij dus met dit bericht geen oordeel mogelijk.

  reageer
 • ron

   

  vergelijking gaat niet op ; tussentijds is een half kasteel gebouwd.

  reageer
 • hans49

   

  De camping ligt niet op de lokatie voor de Floriade, maar de Floriade zou moeten komen op de plaats waar de camping al jaren en jaren ligt Laat de camping lekker met rust. Maak maar een aangepast plan voor die geldverslindende Floriade. Mevrouw Fokkens, mijn steun heeft u.

  reageer
 • Serge

   

  Over max 8 jaar zal de lokale politiek zeggen; dat was niet slim en had zo niet gehoeven.

  reageer
 • Kareltje

   

  Als je Herrema opzoekt in de Van Dale staat er 'bodemloze put'.

  reageer
 • Nico

   

  Dat lag op tafel; ze hoeven maar 100m op te schuiven naar het Maagdeneiland. Deze situatie lijkt meer op oud zeer. Maar ja, met zulke stralende persoonlijkheden maak je ook gemakkelijk vrienden, blijkt.

  reageer
 • KC

   

  Laat de gemeente de eigenaar behoorlijk betalen en een andere plek aanbieden.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Waren ze met de Kasteelgrond maar zo dapper geweest. De grond voor een habbekrats weggedaan. 20 jaar niets gezien en nu voor 20 miljoen verkocht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert