PvdA wil geen dure Wob-verzoeken meer

LELYSTAD
De PvdA in Lelystad wil dat de gemeente de komende jaren actiever informatie publiceert. Dan hoeven inwoners en organisaties minder vaak een beroep te doen op de Wet Openbaarheid Bestuur (Wob). De partij dient dinsdag een motie in.

Afgelopen jaren heeft de gemeenteraad volgens de partij verschillende keren extra geld moeten uittrekken om Wob-verzoeken af te handelen. Voor een belangrijk deel gaat dat om inwoners en organisaties die openbare informatie opvragen.

De gemeenteraad heeft de ambitie dat in de toekomst niemand meer een beroep op de Wob hoeft te doen om feitelijk openbare informatie te verkrijgen. Uitgezonderd privacygevoelige gegevens, of gegevens waarvan openbaarmaking de veiligheid zou kunnen schaden.

reacties (2)

 • Dirk2

   

  Waarom dit ineens? De PvdA in Lelystad is nog nooit transparant geweest met al haar bestuurders op publieke sleutelposities die elkaar jaren de middelen hebben toegespeeld (en zeker niet transparant). Waarom komt dit toch weer zo ongeloofwaardig over?

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Geheel eens! Als je alle informatie gewoon en duidelijk verstrekt, zal het aantal WOB verzoeken drastisch afnemen. Het betekent wel dat de gemeente conform alle regelgeving moet opereren, anders loopt het storm met andere procedures... (dat is m.i. de reden dat de gemeente tot op heden weinig transparant is...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert