Straffen voor afpersen van homo's

LELYSTAD
Drie jongemannen moeten van de rechter een werkstraf van 150 uur uitvoeren omdat ze in Lelystad een aantal homo's hebben afgeperst. Bovendien moeten ze alle drie een celstraf van 4 maanden uitzitten als ze nog eens de fout in gaan. Het drietal heeft al een aantal weken in voorarrest gezeten.

De drie jongemannen hebben via een homo-datingsite contact gezocht met hun slachtoffers. Daarbij deden ze zich voor als minderjarige jongens. Toen het tot een afspraak in Lelystad kwam bedreigden ze hun slachtoffers. Ze eisten geld om de ontmoeting geheim te houden. Daarvan zijn tenminste drie homoseksuele mannen het slachtoffer geworden.  

De afpersers moeten ook enkele honderden euro's schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

reacties (3)

 • Jay

   

  Er wordt weer zo nadrukkelijk over 'drie jongemannen' gesproken dat weer klip en klaar is om wat voor types het in werkelijkheid gaat. Juist ja, het slag dat homo's het liefst met gebonden handen en voeten van torens gooit. Bah wat een fluwelen-handschoentjesaanpak weer!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ben voor lagere straffen. Maar alleen als ik de straf te hoog vind.

  reageer
 • Bas

   

  Wat??? Ongelovelijk. Opdoeken die rechtbank in Lelystad! Dankzij deze bespottelijk lage straffen kunnen we ons lekker veilig voeten in afvoerputje Nederland...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert