De vijf leukste Halloween uitjes

FLEVOLAND
Het grootste Halloween feest in Flevoland wordt ieder jaar gevierd in Walibi tijdens de Fright Nights. De avonden met Eddie de Clown zijn zo populair dat ze ver van tevoren zijn uitverkocht. Maar niet alleen bij het attractiepark in Biddinghuizen is Halloween hot. Hier vijf tips om te griezelen dit weekend.

1. Spookwandeling in het bos
Het bos is een hele goede plek om mensen te laten schrikken. Als je durft kun je in het Almeerderhout op het terrein van SEC Survival gaan wandelen, maar pas op voor zombies..
Boswachters houden zaterdag voor de kleintjes een kindvriendelijke Griezel Quiz in het bos. Als je ouder bent dan twaalf jaar kunnen even verderop Halloween nachtklimmen, bij Fun Forest. In Zeewolde kun je op vrijdag- en zaterdagavond terecht voor een griezeltocht bij Even Buiten. Op vrijdag vanaf 8 jaar en zaterdag wordt het nog enger en is de adviesleeftijd 15 jaar. En ook het Stadspark in Lelystad opent z'n deuren. Naast de dieren, lopen er ook andere wezens op de kinderboerderij... Geschikt voor kinderen onder begeleiding.

2. Kasteel van Witchworld
Heksen horen bij Halloween, dus daarom Witchworld in deze top 5. Deze week werd bekend dat de ruïne van het kasteel binnen een paar jaar moet zijn omgetoverd tot een attractiepark vol trollen en heksen. Om alvast een indruk te krijgen kun je zaterdag de binnenplaats van het Almeerse kasteel op.

3. Halloweenfeesten
Kostuums en Halloween gaan hand in hand. Daarom zijn er ook veel leuke feesten in Flevoland. Vrijdagavond gaan de leerlingen van het Almeerse Oostvaarderscollege los in de school. Maar ook zaterdag bij café The Bottom, Wijkvereniging Revelsant in Emmeloord en Jeugdland Almere wordt je als vampier niet raar aangekeken.

4. Halloween discozwemmen
Zwembad de Koploper in Lelystad is vrijdag- en zaterdagavond omgetoverd tot een spookhuis. Kinderen van 10 tot 16 kunnen er terecht om te discozwemmen tijdens Halloween Splash.

5. Horrorfilms
Filmmakers spelen al jaren in op Halloween door de meest enge films te maken voor deze periode. Dus ook de bioscoop is een goede plek om je onder te dompelen in Halloween-sferen. Utopolis in Almere organiseert een speciale horroravond met de Nederlandse film Kirsten. Trailer hier te bekijken.

reacties (11)

 • Jay

   

  Commerciële Amerikaanse shit. En ons eigen Sinterklaasfeest trappen we de stront in. Zo zijn we, in Nederland. Daarom stouwen we onze huizen ook vol met onzinnige lege Engelse spreuken van de Action, omarmen we Santa Claus, vinden we Frans Bauer fout en die schreeuwende koe die zich Adele noemt goed....

  reageer
 • stop halloween

   

  Frenky ik ben helemaal met je eens laat deze stomme halloween stoppen of ga naar buitenland waar het gevierd wordt.hij ook rekening met kinderen en volwassenen die halloween helemaal niet leuk vinden en zelf zo eng vinden dat ze nachtmerries van krijgen .ik ben er een van en zo zijn er meer .laat sinterklaas en pieten maar komen dat is minstens gezellig en natuurlijk moet zwarte piet ook echt zwart zijn. DUS WEG MET DIE HALLOWEEN. 138969

  reageer
 • Frenky

   

  Straks geen Sinterklaas meer ,en daarvoor in de plek Halloween . Doe mij maar gewoon Sinterklaas met echte pieten.Deze domme feest begint populairder te worden jammer genoeg.

  reageer
 • sandy

   

  Ook Bounz Almere heeft vanavond een halloween disco party! (wel al uitverkocht)

  reageer
 • Lely...

   

  Zijn we toch een keer eens met mekaar...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vogelverschrikker

   

  hebben net het feest erop zitten. Oostvaarderscollege ging weer uit zijn dak. Weer een geslaagd halloweenfeest met voor de negende keer een schitterend levend spookhuis!

  reageer
 • Daniel

   

  Ook in de Eemhof Aqua Mundo zijn er 's avonds halloween activiteiten.

  reageer
 • Joost

   

  Kijk gewoon 's onder agenda. Het staat er al jaren.

  reageer
 • de Rede Events

   

  Ook natuurlijk 31 oktober Trick OR Treat met LADY BEE in De Rede van Dronten.

  reageer
 • Frenky

   

  Ik vind er geen bal aan.

  reageer
 • Mario

   

  Dit leuke nieuws zou elke week op Flevoland te lezen moet zijn! Wat te doen in Flevoland ( en dan elk weekeinde )

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert