Politie en Belastingdienst scoren bij controles

ALMERE
De politie en de Belastingdienst hebben vrijdag een Verkeers- & Criminaliteitscontrole gehouden op een aantal plekken in Almere. Daarbij zijn 19 bekeuringen uitgedeeld. Volgens de politie zijn drie personen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs en het hebben van een openstaande veroordeling.

Tussen 15:00 en 23:00 uur controleerden de politie en de Belastingdienst op de A6 en de Oostvaardersdijk. Zij maakten gebruik van de ANPR, een systeem waarbij kentekenplaten automatisch worden uitgelezen. Op basis daarvan kunnen de autoriteiten zien of de houder van het kenteken geregistreerd staat.

Ruim 17.000 auto's zijn gescand. De politie had 38 hits en de Belastingdienst 185 hits. In totaal heeft de Belastingdienst voor 3.175 euro aan openstaande vorderingen kunnen binnenhalen.

reacties (38)

 • Knielus

   

  Gijs heeft groot gelijk. De btw teruggaaf is met een week betaald door de belastingdienst . Al dat gejammer door sommige mensen hier klopt vaak totaal niet en is aan hun zelf te danken.

  reageer
 • Alie

   

  Jammer het had ook wat netter gekunt.

  reageer
 • Gijs

   

  Ik heb al 17 jaar een klein bedrijf met 15 werknemers. Ik heb nog nooit problemen met de belasting gehad wel eens dat soms over bepaalde omschrijvingen correspondentie word gevoerd soms wel een paar jaar, vind ik niet erg als je er samen maar uit komt. Waarom geen problemen. Zorg dat je administratie alle dagen in orde is. Zorg dat je BTW administratie bij is en de afdrachten geen achterstand oplopen. Zorg dat je administratie archief jaren lang bewaard blijft. Zorg ervoor dat je boekhouding wit is en niet zwart. Zorg voor een goede en deskundige accounts. Bedrijven en particulieren die problemen hebben met de belasting hebben bijna altijd zelf schuld.

  reageer
 • Jan

   

  Voer je de correspondentie van jouw onderneming ook in zulke met fouten doorspekte zinnen? Dan lijkt mij de boete voor 2 gladde banden nog een van de kleinere problemen.

  reageer
 • Knielus

   

  Beste razzia, wij hebben zelf ook een bedrijf met 71 werknemers dus ben denk ik aardig op de hoogte van ondernemen . Het is voor jou knap frustrerend om dit zo mee te maken. Maar de politie moet deze controles wel doen om gajes wat notoir niet betaalt eruit te pikken. Waarschijnlijk liggen de wanbetalers maandagmorgen nog in hun nest als jullie de weg weer opgaan en liggen ze in de bank als jullie weer thuiskomen. Juist dat volk betaal jij je scheel aan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Knielus

   

  Zucht jij maar eens lekker nog een keer Ron. Enig idee hoeveel lager jou premies kunnen als de wanbetalers gewoon hun rekeningen betalen? Dat domme gejank over bevolking kaalplukken is echt klinkklare onzin!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Pluk wanbetalers en criminelen kaal.

  reageer
 • Opa is het zat

   

  Wat een ellendig land zijn we geworden nooit gedacht maar ik ga Pvv stemmen op mijn oude dag ben het graaicultuur en hetvgeld naar gelukszoekers en Europa meer dan zat

  reageer
 • Rat

   

  En een file van 45 min in de avondspits op de a6

  reageer
 • Jos'56

   

  Belastingdienst prima bij met hun administratie ?? laat mij niet lachen. In maart digitaal aangifte gedaan met behulp van belastingdienst zelf en ze hebben het gepresteerd om om mijn aangifte 5 maanden zoek te maken !!

  reageer
 • toni

   

  Er staat niet in het bericht hoeveel auto's er in beslag genomen zijn. Dit zijn lui die niet willen betalen. En ja, dan staan er een hoop ambtenaren te werken. Als iedereen gewoon zijn rekening betaald dan is het een stuk makkelijker. Voor iedereen.

  reageer
 • Antje

   

  Ben met je helemaal eens... met eerdere van deze controles, waren er veel meer overtredingen. Het heeft dus degelijk baat met controleren. Nog even en dan hoeft het niet meer.... wordt alles op tijd betaald.

  reageer
 • ron

   

  mee gekost dan het heeft opgeleverd ....... zucht

  reageer
 • Jannes van d

   

  Goed verhaal. Lekker kort ook.

  reageer
 • kees

   

  Het is de laatste tijd van de a1 naar de a9 naar de a6 alleen maar file,staat dagelijks vast om 4 uur.staan hun te controleren kun je wachten op file en nog eens file pffft. Ga bij de mensen langs het huis om het geld op te halen en doe beslaglegging,en geen hele weg vast zetten!!ik zeg geen 5 % erbij voor de ambtenaren maar eraf. Ze hebben geen tijd en mensen om je te helpen als je ze nodig hebt,je aangifte gaat ook zo de bak in. Dit is al zo vaak gebleken

  reageer
 • razia

   

  Nee wijze knielus... ben zelf een hardwerkende ondernemer iemand van mijn bedrijf reed ook zon "fuik"met een service bus van ons en kreeg twee boetes voor gladde banden?? Ik de auto naar profile zeewolde gebracht en bleek nog 2,5mmonder het minimum ze zijn ttegenwoordig ook keurmeesters zonder daar een opleiding voor gevolgd te hebben geld groeit bij mij ook niet aan de bomen tegenwoordig met de concurrentie vervang ik de banden NIET als ze nog goed zijn maar WEL op tijd heb een bezwaarschrift ingediend met verklaring van profile nu afwachten maar wel eerst betalen vind het schandalig

  reageer
 • Danny

   

  3175,- binnen halen in 8 uur tijd. Dat lijkt me niet echt rendabel. De kosten van de inzet zijn velemalen hoger. Als de politie zou controleren op het gebruik van de mobiel achter het stuur kunnen ze al meer binnen halen in 8 uur tijd, maar ja ik zal wel te veel als ondernemer denken.

  reageer
 • Knielus

   

  Weer zo een met een wijze reactie. Ook profiteren van de staat / samenleving maar een ander mag het betalen??

  reageer
 • johan54

   

  Goed hoor dit soort acties, maar op dit moment zou ik liever zien dat ze op de A27 controleerden. Daar wordt onwijs hard gereden. Doen zich hele gevaarlijke situaties voor. Als je ziet wat voor capriolen er uitgehaald worden om maar langs iemand te komen die netjes 70 rijdt. Onverantwoord, dus vooralsnog zou ik daar liever (dagelijks) controle zien (levert ook meer op maar dat terzijde)

  reageer
 • hans49

   

  Er staat dat er nog ruim 3000 euro aan openstaande vorderingen is binnengehaald. Bovendien bleek dat 185 mensen geen motorrijtuigenbelasting hebben betaald. Dus die domne rekensomnetjes van enkelen slaan nergens op. Goed werk, politie en belastingdienst. Iedereen moet betalen. Dan niet zeuren als er gehandhaafd wordt.

  reageer
 • IK

   

  Administratie van de belastingdienst is een puinhoop! Heb meer dan een jaar moeten wachten op een bedrag dat ik van hun kreeg omdat er formulieren zoek waren! Ook aan het aantal hits in dit bericht kan je zien dat er van alles mis is, invorderingsboete is al gauw 50,00 euro, dwangbevel 45 euro, dus per invordering al 95 euro!! dan op 185 hits maar 3175 euro binnen halen is toch al gauw een foutmarge van meer dan 80%! Hoezo de administratie op orde?

  reageer
 • Eric

   

  Poeh poeh bijna 3200 euro en nog wat boetes..? De mensen die in de vrijdagmiddagspits naar huis reden en hierdoor minimaal een uur later thuis, waren hier vast erg blij mee!

  reageer
 • Gijs

   

  De belasting is prima bij met hun administratie. Als de belastingplichtigen dat ook zijn dan zijn dit soort acties ook iet nodig. Het heeft niks met plukken te maken maar alles met betalen. En in Almere en Lelystad zijn ze nou eenmaal slecht met betalen. En wat krijg je dan, juist acties van de belasting en etc.

  reageer
 • Nol

   

  Goeie actie!!! moet je je rekeningen maar betalen! Commentaar hebben op de vluchtelingen en dat ze Nederland geld kosten maar zelf je rekeningen niet betalen!!

  reageer
 • Knielus

   

  Zo is het! Verdubbelen bij niet betalen.

  reageer
 • Knielus

   

  Juist een goede actie! Zoals jij rekenen kan / wil werkt het niet. Gewoon de bekeuringen en belasting betalen zoals iedereen. Kost zo'n actie dan 50.000 volgens jou mag de belastingbetaler of ,,werknemer,, het betalen net zolang tot dat volk wat denkt dat ze overal onder vandaan kunnen komen het eindelijk snapt.. Ze willen wel van de maatschappij en alle voordelen profiteren maar o wee als ze wat betalen moeten!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Wel opmerkelijk: Als "ze" op bijv de A4 door trajectcontrole alleen maar geld binnen harken roept iedereen dat het schandalig is om op die manier euro's te pakken. Nu hebben we een controle met betrekking tot handhaving van de regels die we met z'n allen hebben afgesproken en dan is het ook niet goed. Want er wordt geen geld verdiend? Dat het zuur is dat je erg lang moet wachten op de afhandeling van een aangifte is logisch en ook gewoon slecht.

  reageer
 • Johan

   

  Ik ben er helemaal van onder de indruk. Ruim € 3.000 aan openstaande vorderingen binnen kunnen halen. Waarschijnlijk heeft deze operatie € 50.000 gekost; lekker weer geld uitgegeven op niets af. De mannen en vrouwen van de controlerende overheid waren weer 8 uur onder de pannen en stonden lekker stoer hun werk te doen. Zelf zit ik sinds 28 mei jl. te wachten op afhandeling van een aangifte (schade aan mijn pand door een roekeloze automobilist). Al 4 keer ben ik door de politie in Lelystad gebeld dat ze me echt NIET vergeten zijn maar door verlof, ziekte en ander geneuzel duurt het wat langer. In en in triest; en dan vraagt de politiek zich af waarom wij als Nederlanders zo weinig respect hebben voor hun werknemers.

  reageer
 • Peter

   

  Dit heeft niks met kaalplukken te maken. Je bent nou eenmaal belastingplichtig en zelf veroorzaakte bekeuringen dien je ook gewoon te betalen. Goede actie dat deze wanbetalers op deze manier gepakt worden. Overigens voor azijnpissers. Onverzekerde worden er op deze manier ook tussenuit geplukt. Ik geef het je te doen om schade te verhalen bij een onverzekerde. Succes

  reageer
 • lex

   

  3.175 : 185 = 17,16 euro. Klopt de verslaggeving wel?

  reageer
 • IK

   

  Daar de administratie bij de belastingdienst een chaos is (kan je ook zien aan het aantal hits nl185 en de opbrengst van nog geen 18 euro per hit) zou deze dienst moeten stoppen met dit soort acties! Een boete bij de belastingdienst kost minimaal 50,00 euro, dus meer als 70 procent van de hits is gewoon niet goed! Dus belastingdienst, maak eerst je eigen administratie in orde en kom dan weer met dit soort acties!

  reageer
 • Kees

   

  Goed werk de laatste tijd van de politie. Ga zo Door.

  reageer
 • danny

   

  Wooow hahaha gefeliciteerd regering met jullie overwinning

  reageer
 • eveline

   

  €3175 is niet veel

  reageer
 • razia

   

  Pluk de bevolking kaal

  reageer
 • Jan

   

  Mooie kop ook " scoren bij controles "

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Zo de buit is binnen voor hun kerst-/sinterklaasbonus. Hoop dat ze nu rust geven.

  reageer
 • handige harry

   

  Phoe Phoe... Bijna 100 man aan blauw en dit is het enige wat er uit komt rollen. Ruim drie duizend euro voor de belasting en 19 bekeuringen voor de politie. Niet echt een goede score, of de lat ligt gewoon heel erg laag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert