RTV8 hoopt de draad weer op te pakken

DRONTEN
Het bestuur van RTV8, de lokale omroep van Dronten, hoopt ondanks het aangevraagde faillissement toch de draad weer op te pakken. Dat zegt de voorzitter van de omroep.

RTV8 heeft faillissement aangevraagd omdat de gemeente Dronten geen subsidie meer geeft. Volgens de gemeente houdt de lokale omroep zich niet aan de mediawet. Zo zou er te weinig informatie worden gebracht en wordt er niet voldoende samengewerkt met andere omroepen in de regio.

De voorzitter van RTV8 laat weten dat er nog gesprekken worden gevoerd met OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. Die zou eventueel een oplossing hebben door samenwerking met lokale omroepen in onder meer Kampen, Hattem en Elburg.

reacties (7)

 • Johan

   

  RTV8 werkte toch al drie jaar samen met onder andere Kampen, Hattem en Elburg? Ook dat heeft hen niet geholpen en liggen buiten de geijkte regio. Kansloos dus. Kip, ei, Lijkt qua bedrijfsvoering en visie erg op de AOS in Almere. Wie pakt de handschoen op?

  reageer
 • Koos

   

  Het probleem is dat lokale publieke radio(tv) is achterhaald. Dit concept stamt uit de jaren 80 toen er nog bijna geen commerciele radio stations waren en nog geen internet radio. Alleen het feit dat in de media wet staat dat iedere plaats recht heeft op een lokaal gesubsidieerd radio/tv station doet deze hobbyisten elke keer weer een poging wagen. De mediawet moet simpelweg worden aangepast. Dan is dit probleem verledentijd.

  reageer
 • ty

   

  Word het bestuur nu ook persoonlijk aansprakelijk gesteld Door hun eigen toedoen zijn ze falliet gegaan .Al ze zich aan de media wed hadden gehouden was het niet gebeurd

  reageer
 • als a l s

   

  Hopen dat ze nooit meer op de radio te horen zijn wat een domme gasten

  reageer
 • Joop

   

  Ik denk dat het bestuur niet betekend wat failliet betekend. Einde verhaal. Sluiten. Dicht. Al je geld opgemaakt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan

   

  Het blijft geld kosten opdoeken radio zenders genoeg

  reageer
 • Kees

   

  Ach.. Als het zonder geld van de overheid kan mogen die mensen toch best hun hobby uitvoeren? Zie het als voetballers in de 8ste klasse. Niemand komt kijken, maar zij hebben hun lol.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert