Gemeente wil camping Waterhout uitkopen

ALMERE • Di 3 november 2015 | 16:49 • Dinsdag 3 november 2015 | 16:49
De gemeente Almere gaat proberen camping Waterhout uit te kopen. Dat heeft wethouder Tjeerd Herrema bekendgemaakt. De gemeente wil Waterhout weg hebben van de huidige locatie aan het Weerwater, omdat de Floriade daar wordt gehouden in 2022.

Een ultieme poging om tot een akkoord te komen met de camping is afgelopen weekeinde mislukt, zo zegt de wethouder. Daarom wordt nu een onteigeningsprocedure voorbereid. Hierbij krijgt de camping eerst twee keer een bod om zich te laten uitkopen. Als daarop niet wordt ingegaan, wordt overgegaan tot onteigening.

Eigenaresse Tineke Fokkens van camping Waterhout is teleurgesteld dat de gemeente de camping niet wil laten zitten. Volgens haar wordt dat onmogelijk gemaakt, doordat een toegangsweg pal over het campingterrein is gepland. Naar een alternatief zou de gemeente niet willen kijken. Fokkens is niet van plan een bod van de gemeente te accepteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel