Gemeente wil camping Waterhout uitkopen

ALMERE
De gemeente Almere gaat proberen camping Waterhout uit te kopen. Dat heeft wethouder Tjeerd Herrema bekendgemaakt. De gemeente wil Waterhout weg hebben van de huidige locatie aan het Weerwater, omdat de Floriade daar wordt gehouden in 2022.

Een ultieme poging om tot een akkoord te komen met de camping is afgelopen weekeinde mislukt, zo zegt de wethouder. Daarom wordt nu een onteigeningsprocedure voorbereid. Hierbij krijgt de camping eerst twee keer een bod om zich te laten uitkopen. Als daarop niet wordt ingegaan, wordt overgegaan tot onteigening.

Eigenaresse Tineke Fokkens van camping Waterhout is teleurgesteld dat de gemeente de camping niet wil laten zitten. Volgens haar wordt dat onmogelijk gemaakt, doordat een toegangsweg pal over het campingterrein is gepland. Naar een alternatief zou de gemeente niet willen kijken. Fokkens is niet van plan een bod van de gemeente te accepteren.

reacties (19)

 • Marco

   

  Buiten het feit of je het eens bent of niet met dat de Floriade daar wel of niet komt had ik als Campingeigenaar geprobeerd om er een mooie deal uit te slepen en een nieuwe camping te openen in Almere. Er zijn zat mooie plekken in Almere bij het water waar een nieuwe camping zich zou kunnen vestigen (eventueel met buitenzwembad ofzo, daar staat Almere ook om te springen). Ik denk dat de gemeente best bereid was om daaraan mee te werken want de huidige situatie zal ze wel meer geld gaan kosten. En ook al waren de wegen bij de camping op een andere manier ontworpen zodat deze langs de camping lopen in plaats van erover, nu zit je straks vanaf 2017 tot 2022 in een grote bouwput, dat lijkt me niet echt prettig voor de campinggasten.

  reageer
 • Kampeerder

   

  De gemeente heeft een keuze gemaakt op de Floriade op het terrein bij het weerwater te organiseren. Door de ambtenaren werd gezegd dat de camping kon blijven en zou passen in het mooie Floriade concept, dit is ook meegenomen in het Bidboek en zo gepresenteerd aan de Nederlandse tuinbouw raad. De Nederlandse tuinbouw raad heeft het bidboek geaccepteerd, incl de camping. Na een paar jaar komt men er achter dat het misschien toch niet kan en dus neemt de gemeente de volgende stap, ze gaan onderhandelen over hoe de camping er in past. Geen woord over uitkoop of onteigening. Dit blijkt wat moeilijker dan gedacht en dus de volgende stap in deze saga. Het masterplan komt op tafel en op slinkse manier heeft men de camping in eens een stuk kleiner gemaakt dan oorspronkelijk de planning was in het bidboek. Dit masterplan gaat er bij de raad in als zoete koek en wordt goed gekeurd, tevens komt meteen een motie van de VVD er achter aan, gesteund door de PvdA dat wanneer er geen overeenkomst is tussen de camping en de gemeente er overgegaan moet worden tot onteigening. Wordt hier nu onder 1 hoedje gespeeld tussen college en raad? Goed er vinden gespreken plaats en er worden voorstellen gedaan. Op het aller laatste moment wordt er ineens nog een weg gepland in het gebied, een weg die eerder niet voorzien was. Reden voor de camping om niet akkoord te kunnen gaan met de voorstellen van de gemeente. Dus steven je af op onteigening, maar voordat je dat doet moet je eerst een ultiem bod doen tot uitkoop, en dat bod zal gebaseerd zijn op een aantal keren de winst van het bedrijf, maar als je als ondernemer constant blijft investeren dan heb je geen winst. Het spelletje dat gespeelt wordt stinkt aan alle kanten, en wie plukt de vruchten hiervan, de ontwikkelende partijen die straks de wijk mogen ontwikkelen. de gemeente moet zich schamen door op deze manier te handelen. En dit door een afdeling die grotendeels gerund wordt door PvdA leden en een wethouder met de zelfde kleur.

  reageer
 • Hannes

   

  Kampeerder, je hebt het bij het goede eind. Die woonwijk het wordt een ordinaire vastgoed project Er is nog niets geleerd uit het verleden. De beerput zit nog heel goed dicht.

 • Derrick

   

  Gaat het alleen maar om die toegangsweg? Zo heel groot is die camping niet. Dan kan zo'n weg er toch wel gewoon omheen? Kijk wat ze doen met de A6 en de Hoge Ring.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Volgens de tekeningen komt de geluidswal van de nieuwe A6 wat dichtbij en moet de busbaan er dan ook nog langs. Voor de rest gaat alles langs de camping. Waarom zou deze dan weg moeten? Het is een mooie groeninvulling waar iedereen blij mee is. En waarom zou Haddock dan wel mogen blijven zitten? Die bootjes zijn toch veel hinderlijker voor de omgeving. En ieder jaar dat gezeur over de waterplanten.

  reageer
 • Steunaancampingalmere

   

  Hierbij betuig in mijn steun uit aan de beheerders van deze prachtige camping. Laat jullie niet gek maken de Almeerders staan achter jullie!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jojanneke

   

  Ze moeten de camping gewoon met rust laten, die verlieslijdende Floriade kan er makkelijk omheen gecreeerd worden. Begrijp echt niet wat de gemeente zich in het hoofd haalt. Floriade hoeft niet zo groot. Elke Floriade is financieel altijd afgesloten met een verlies van minimaal 1 miljoen of meer. Laat de camping met rust. Nog beter bouw de Floriade om het kasteel heen!!

  reageer
 • Hannes

   

  De Floriade hoort niet thuis op de ze locatie. Dit project wordt een ordinaire vastgoedspeculatie. Nogmaals de Floriade wordt gebruikt als springplank voor een duurzame woonwijk. Gemeente het is buigen of barsten. De meerderheid van de burgers zitten echt niet te wachten op een nog onzekere Floriade. Gemeente ga samen werken met WitcWorld, en maak er iets moois van, op één locatie "RUIMTE" zat. "zou miljoenen besparen"!!!.

  reageer
 • Ikke

   

  Gewoon omdat het kan !!!! In Almere

  reageer
 • michael

   

  wat een gedoe zeg met die flut camping....

  reageer
 • Jerry

   

  De Floriade gaat miljoenen extra kosten en dit is nog maar het begin.

  reageer
 • henkie

   

  Dus deze mensen wordt hun broodwinning ontnomen voor een tentoonstelling van een paar maanden??? Dat zijn Chinese toestanden!

  reageer
 • joop

   

  Onteigenen wil niet zeggen dat de portemonee dichtblijft. in tegendeel...!

  reageer
 • kenner

   

  is goedkoper dan uitkopen

 • Max

   

  Een eerste bod en daarna een 2e bod en dat alleen maar om in de onteigening te kunnen verklaren dat men minnelijk probeerde te schikken. Het algemene belang gaat voor. Bah wat krijg ik hier een vieze smaak van in de mond. Gemeente ga je schamen!

  reageer
 • Joke

   

  Onteigenen is duur en lijkt me niet nodig. Waarom zijn wegen zo gepland dat de camping kennelijk in de weg staat? Zou het zo'n prestatie vinden als de planologen in staat zouden zijn de camping te integreren in de Floriade. De Floriade zelf duurt maar een half jaar. Waarom niet die prachtige camping tijdelijk gebruiken als expositieruimte met paviljoens, sanitaire ruimtes en horecaruimtes? De voorzieningen zijn er en na dat halve jaar kan de camping weer gewoon functioneren en alle mensen huisvesten die het prachtige park willen bekijken. Dat zou ik een geweldige prestatie vinden en ongetwijfeld ook nog eens veel geld besparen. Gemeente, wees creatief, denk flexibel en maak ook zo veel mogelijk gebruik van de bestaande voorzieningen! Dat zou Almere sieren...

  reageer
 • sjon

   

  Ik ben het volledig eens met Joke, laat de ambtenaren toch eens creatief worden in plaats van star aan hun voorstel vasthouden. Waar een wil is is een weg, maar dat is vaak lastig als het de ambtenarij betreft, die zijn nou eenmaal niet erg creatief en flexibel. En dat is jammer, en werkt vaak onproductief, zoals nu weer blijkt.

 • Roel

   

  Ja Joke je hebt hier een punt. Goed bedacht. Oplossing voor iedereen.

 • Autonoom

   

  Gewoon stoppen met dit prestige project. Dit gaat te veel geld kosten en geen geld opleveren.

  reageer
 • bb

   

  De gemeente begin daar straks gewoon een kleine camping waar heelveel wins gemaakt wordt Dat is nodig ook wand dit verhaal kost miljoenen die de almerder straks mag ophoesten

  reageer
 • Henk

   

  Wat een kansloos project die hele Floriade. Veel geld voor een toekomstige woonwijk.

  reageer
 • Frenky

   

  Zo veel kansen gehad, maar gewoon de hoofdprijs willen hebben. Almeerders betalen al genoeg aan de Floriade, dit hoeft er niet ook nog bij. Gewoon onteigenen en klaar...

  reageer
 • Urker

   

  Eindelijk heeft hij een punt

 • carl

   

  de hoofdprijs willen hebben??? jij hebt een goed lopend bedrijf al jaren in almere, en ineens zegt de gemeente u moet weg, ben heel benieuwd wat u doet, de gemeente almere is een arrogant systeem wat totaal niet naar de bevolking luistert en maar doet waar ze zin in hebben, ja en als ze fouten maken deze echt niet terug draaien, want we vallen onze ambtenaren niet af. Dat is almere

 • Danny

   

  Voor het eerst ben ik het compleet met Frenky eens! Waterhout wil voor een duppie op rang 1 en dan nog flink voor cashen ook. Te laat. U bent de zwakste schakel, tot ziens!

 • Henk25

   

  Sprak je ook zo als het jouw camping was?

 • Deetje

   

  Uiteraard moet je ze uitkopen en voor een goed bedrag ook! Je hebt een goed lopend bedrijf waar je in hebt geinvesteerd en ineens bedenkt de gemeente kom we gaan daar iets anders doen dus hup wegwezen..neee zo werkt dat niet zou wel heeeel erg oneerlijk zijn maar ja....politiek

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert