Gestolen vliegtuigmotor vaak gebruikt als waterpomp

LELYSTAD
Het soort vliegtuigmotor dat afgelopen weekend op Lelystad Airport is gestolen wordt vaak doorverkocht aan Oostbloklanden om te dienen als waterpomp. Dat zegt Eddy Driessen van Vliegschool Zelf Vliegen, waar de motor is gestolen. Volgens hem worden de motoren in Italië en Frankrijk ook vaak gestolen en aan het Oostblok doorverkocht.

De motor, die 15.000 euro waard is, werd meegenomen uit een werkplaats aan de Emoeweg. Dat gebeurde nadat de deur was opengebroken met een koevoet. Driessen laat weten dat er geen camerabeelden van de diefstal zijn maar dat er dinsdag direct een beveiligingssysteem is geinstalleerd.

De vliegschool komt niet meteen in de problemen door de diefstal omdat het om een reservemotor ging. Zoals het er nu uitziet is de diefstal ook verzekerd.

reacties (3)

 • Ria

   

  Het is toch van de zotte dat je overal camera's op moet hangen om ze niet van andermans spullen af kunnen blijven. Bovendien hebben camera's wel zien als de dieven zich afdekken met hun kledij?

  reageer
 • Nico

   

  Dus de motor krijgt eindelijk een zinvollere toepassing dan enkel herrie maken. Hulde.

  reageer
 • Pzaal

   

  is de diefstal ook verzekerd. Ow?? dus als bedrijf schiet je tekort in je eigen beveiliging door geen camera(s) op te hangen en dan krijg je ook nog geld toe van je verzekering? Lekker dan..

  reageer
 • Heb jij overal camera's hangen dan rond en in je huis,denk het niet.. Maar dan zijn je spullen toch ook verzekerd als er bv wordt ingebroken....mits er geen verzekering is afgesloten dan he..

 • Bert

   

  Dacht je dat die camera's de dieven konden oppakken ofzo? Voor een leek lijkt alles eenvoudig.

 • Jk

   

  Moet niet gekker worden, als de verzekering niet in de voorwaarden heeft staan dat er camera's moeten hangen, en dat is bij vrijwel alle verzekeringen zo, dan is en moet het gewoon verzekerd zijn. Als u een ongeluk zou veroorzaken met een tien jaar oude auto, gaat uw verzekering(hoop ik voor u) toch ook niet eisen dat u een hagel nieuwe auto had gereden want nieuwe auto's zijn veiliger...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert