Fusie tussen Partij voor Lelystad en Leefbaar Lelystad

LELYSTAD • Di 3 november 2015 | 19:30 • Dinsdag 3 november 2015 | 19:30
De Partij voor Lelystad houdt op te bestaan en gaat op in de fractie van Leefbaar Lelystad. Dat hebben de politieke partijen dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De drie gemeenteraadsleden van de Partij voor Lelystad behouden hun eigen visie en ideologie, maar vormen met de twee leden van Leefbaar een gezamenlijk lokaal blok. Leefbaar Lelystad heeft nu vijf zetels net als de VVD, tot dinsdagavond de grootste partij in de gemeenteraad.

De Partij voor Lelystad onder aanvoering van Tjakko Bos kwam vorig jaar als nieuwkomer in de gemeenteraad en had grote ambities om de politiek anders aan te pakken. De partij is het eerste jaar niet echt zichtbaar geweest.

Leefbaar is sinds 2002 in de gemeenteraad vertegenwoordigd, maar heeft altijd in de oppositie gezeten. Al voor de verkiezingen drong Leefbaar aan op een fusie van alle Lelystadse lokale partijen, maar daar was de Inwonerspartij tegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel