Diagnose jeugdhulpverlening vaak te zwaar

ALMERE
Met een betere diagnose en een betere samenwerking tussen hulpverleners denkt Almere de kosten voor de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren te kunnen beperken.

Uit een rapport van het Verwey-Jonker Instituut blijkt dat de komende jaren tussen de 10 en 12 miljoen euro uitgegeven moet worden aan deze vorm van zorg. Maar wethouder René Peeters zegt dat het ook voor 9 miljoen kan.

Volgens de wethouder blijkt uit onderzoek dat de diagnose bij jeugdhulpverlening in 20 procent van de Almeerse gevallen te zwaar was. Met minder zware hulp, zo zegt Peeters, kunnen problemen ook opgelost worden.

reacties (8)

 • Barbara

   

  Inderdaad, de jeugd al heel vroeg, veel en veel te vroeg aanleren te wedijveren om hen te laten "passen" in het keurslijf van een bijzondere ideologie zoals die door de politiek, door godsdiensten of door bijzondere hulpverleners uitgedokterd wordt bewerkstelligt afscheiding i.p.v toenadering en samenwerking waar meer jeugdigen dan ons lief zijn om schreeuwen al is het maar door dwars en opongevoed a-sociaal gedrag te vertonen. Een van de problemen is eigenlijk dat degene die het voor het zeggen hebben het gebeuren niet ernstig genoeg nemen. Ze worden misschien wakker als er niets meer te redden valt. De zaken aanpakken op een manier die alleen voor henzelf een goede uitkomst heeft is geen aanpak ook al krijg je er wat miljoenen voor toegeschoven...

  reageer
 • .\/\/.

   

  En ook hier gaat de budgethouder zich dus met de diagnostiek bemoeien. Dat je de diagnostiek moet toetsen is natuurlijk zonneklaar, er zullen zeker gevallen zijn die je ter discussie kunt stellen, maar alleen met het geld als drijfveer ben je verkeerd bezig.

  reageer
 • Robbert

   

  Het is ook niet gek, de overheid maakt je helemaal gek. Begint al in je jeugd door prestatiedruk op te leggen. Ze verwachten bijna dat je al in je luiers al bezig bent met je loopbaan uitstippelen. Geen wonder dat de jeugd ontspoort raakt. Ze kunnen zichzelf niet meer zijn.

  reageer
 • arie

   

  Gelukkig ook een goede opinie hierover, je bent gek voor je het weet als je je helemaal laat leiden door de geestelijke gezondheidszorg. Een beetje druk is tegenwoordig al gelijk ADHD terwijl het vaak gewoon een teveel aan energie is bij een bepaalde leeftijd.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Ach ja, ons wethoudertje weet het weer beter. Zo lust ik er ook nog wel een paar, zoals b.v. het zich ongebreideld in Almere laten rondtuffen in een veel te ZWARE en te dure automobiel + chauffeur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • klaas

   

  Het is een bekend probleem dat de psycho hulpverleners de psycho aandoeningen uitdelen als ware het snoepjes. Bij het minste geringste wordt je een persoonlijkheidsstoornis, neurose of psychose aan gepraat. Jaren therapie en pillen zijn nodig om er weer vanaf te komen. Door deze "therapeutische inflatie " worden talloze mensen opgescheept psychiatrische diagnoses en met jaren ellende. Problemen met werk, verzekering en sociale acceptatie door medemensen. Lees het boek "Terug naar normaal" van de psychiater Allen Francis, voorzitter van de DSM 4 commissie.

  reageer
 • Henk

   

  De wethouder heeft dus meer verstand van dit onderwerp dan het Verwey-Jonker instituut. Erg triest voor diegenen in Almere die helaas deze hulp nodig hebben.

  reageer
 • Koos

   

  Tsja is ook een manier om aan te geven dat je geen geld wilt uitgeven aan jeugdzorg en de bezuinigingen wil recht praten. Het wachten is op het rapport dat de diagnose van ouderen te zwaar is, kunnen ze de bezuinigingen daarop ook recht praten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert