'Coffeeshops elk jaar controleren op minderjarigen'

ALMERE
Coffeeshops in Almere moeten elk jaar gecontroleerd worden op de aanwezigheid van minderjarigen en de politie kan zelf besluiten vaker te controleren. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA in de Almeerse gemeenteraad.

Volgens die partij zijn de twee coffeeshops in het stadscentrum de afgelopen twee jaar maar één keer gecontroleerd op de aanwezigheid van minderjarigen. De coffeeshop in Almere Haven is volgens het CDA nog helemaal niet door controleurs bezocht. Het CDA denkt dat de pakkans zo klein is dat het coffeeshophouders niet motiveert zich aan de regels te houden.

Het college schrijft dat politie en belastingdienst elk jaar moeten controleren of de coffeeshops de regels naleven. Dat wordt opgenomen in het zogeheten werkplan handhaving voor 2016.

reacties (9)

 • sjaak drijver

   

  Het CDA weet er zoals gewoonlijk weer helemaal niets van, coffeeshops worden regelmatig gecontroleerd en er worden sowieso weinig minderjarigen betrapt omdat je als eigenaar heel snel je vergunning kwijt bent dus waarom minderjarigen toestaan? Het CDA moet zich eens goed laten voorlichten en uit de tunnelvisie stappen dat drugs alleen maar slecht zijn. Jezelf vol laten lopen met carnaval lijkt me een stuk slechter.

  reageer
 • Marc

   

  Echt lachwekkend hoe de politiek hiermee om gaat. Ze hebben inderdaad geen idee. Zulke domme dingen zeggen is bijna een reden om het vertouwen op te zeggen. Evenals onze minister van justitie die meende mensen te kennen die zijn overleden aan cannabis gebruik. Of de man liegt...of hij weet niet waarover hij praat. Beide een reden om het vertrouwen op te zeggen, zeker als het om een minister van justitie gaat.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Bij de Domino precies hetzelfde.

  reageer
 • joost

   

  Zo zie je maar weer dat het CDA mijlen ver af staat van wat er daadwerkelijk gebeurd. Politie weet heel goed dat de blowboot en chili zich aan de regels houden. Ze moeten het CDA eens achter hun bureau weg halen en achter in een politie auto zetten zodat ze zien dat straat dealers onze jeugd verpesten. Laat ze daar eens op investeren ipv zogenaamde controles om het apparaat in stant te houden. Men moet naar daadkracht ipv gebakken lucht praten.

  reageer
 • Danny

   

  Bij de boot kom je echt niet binnen zonder ID. Denk dat Politie dat ook heel goed weet. Ze hebben er zelf camera's op het parkeerterein dus ze zien in ieder geval dat er mensen zijn die gelijk weer de boot afkomen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • krek

   

  wat een onzin van het cda. De blowboot kom je gewoon helemaal NIET in of op zonder legitimatie. ze zijn daar heel, heel streng.

  reageer
 • joost

   

  Whaha. Die coffeeshops kijken wel uit. De zaken gaan daar zo goed dat ze echt wel zorgen dat daar geen kinderen binnen zitten. Kinderen krijgen van oudere kinderen (18-22) vaak toegespeeld en natuurlijk de honderden straatdealers. Laat het CDA daar is op investeren. Die gasten weten toch heel niet wat er zich op straat af speelt.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En trouwens kun je de coffeeshops niet verwijten dat er zo weinig gecontroleerd word. Dit komt omdat sat er veel bezuignigd is/wordt op pedoneel bij de handhaving. De coffeeshopondernemer kan nooit weten wanneer ze komen controleren en dus zou het een grote/dure gok (want sluiting dreigd anders) zijn om niet aan de regels (van de vergunning) te voldoen. Het CDA doet net alsof de coffeeshopondernemer van te voren zou weten of er überhaupt of wanneer gecontroleerd zou worden. Zo'n kristallen bol wil ik dan ook !

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Volgens de lastste controles was toch alles in orde ? Dus geen aanleiding alarm te slaan. Gewoon maar op de coffeeshops die zich openlijk niet kunnen / mogen verweren zonder het risiko op represailles. Dit is afleiding omdat het CDA geen echt (eigen) duidelijk standpunt geeft over de kwestie die iedereen echter meer interesseert : de 'vluchtelingen'. Lekker bang makerij terwijl er niets aan de hand is. Zoeits werd toch altijd de PVV verweten ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert