'Geen risicoanalyse nodig voor azc'

ALMERE • Wo 4 november 2015 | 22:42 • Woensdag 4 november 2015 | 22:42
De gemeente Almere gaat geen veiligheids- en risicoanalyse maken voor het asielzoekerscentrum in Almere. Gemeente, politie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) nemen al voldoende veiligheidsmaatregelen. Dat schrijft het college van B en W aan de VVD in de Almeerse gemeenteraad.

De VVD had aangedrongen op het maken van een veiligheids- en risicoanalyse naar aanleiding van incidenten bij centra in andere plaatsen. Volgens de liberalen kunnen binnen een azc, in de nabije omgeving en in de rest van de stad spanningen ontstaan. Zeker nu het azc in Almere gaat uitbreiden.

Volgens burgemeester en wethouders is er al extra veiligheidsoverleg. Verder is er camerabeveiliging op het azc, moeten bewoners zich aan huisregels houden en volgen er sancties als ze de regels overtreden. In het uiterste geval kan een bewoner naar een andere locatie worden overgeplaatst. De politie beschikt volgens het college over voldoende middelen om de veiligheid te waarborgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel