'Geen risicoanalyse nodig voor azc'

ALMERE
De gemeente Almere gaat geen veiligheids- en risicoanalyse maken voor het asielzoekerscentrum in Almere. Gemeente, politie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) nemen al voldoende veiligheidsmaatregelen. Dat schrijft het college van B en W aan de VVD in de Almeerse gemeenteraad.

De VVD had aangedrongen op het maken van een veiligheids- en risicoanalyse naar aanleiding van incidenten bij centra in andere plaatsen. Volgens de liberalen kunnen binnen een azc, in de nabije omgeving en in de rest van de stad spanningen ontstaan. Zeker nu het azc in Almere gaat uitbreiden.

Volgens burgemeester en wethouders is er al extra veiligheidsoverleg. Verder is er camerabeveiliging op het azc, moeten bewoners zich aan huisregels houden en volgen er sancties als ze de regels overtreden. In het uiterste geval kan een bewoner naar een andere locatie worden overgeplaatst. De politie beschikt volgens het college over voldoende middelen om de veiligheid te waarborgen.

reacties (2)

 • Jacob

   

  " In het uiterste geval kan een bewoner naar een andere locatie worden overgeplaatst." Ik ga er hierbij vanuit, dat met "andere locatie" het land van herkomst wordt bedoeld.

  reageer
 • tja

   

  Ja dat zag ik paar maanden geleden met dat meisje in almere dat werd aangerand of mogen we het daar niet meer. Over hebben...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert