Optimisme over woonruimte voor statushouders

LELYSTAD
De gemeente Lelystad verwacht dit jaar voor alle 149 zogeheten statushouders huisvesting te vinden. Statushouders zijn asielzoekers die toestemming hebben gekregen om in Nederland te blijven.

Voor 19 mensen, 7 alleenstaanden en twee gezinnen, is dat nog niet gelukt. De gemeente is optimistisch dat de woningcorporaties in de stad binnen 2 maanden alsnog woonruimte regelen.

In de eerste helft van volgend jaar moet Lelystad 90 statushouders huisvesten. Dat aantal kan de tweede helft van 2016 nog toenemen als gevolg van de grote instroom van vluchtelingen. Om te zorgen dat er voor hen en 'gewone' Lelystedelingen voldoende huizen zijn, wil de gemeente volgend jaar 40 extra bestaande en nieuwe sociale huurwoningen beschikbaar stellen. De gemeenteraad krijgt hierover nog dit jaar een voorstel.

reacties (3)

 • Ria

   

  Je ziet het . Waar een wil is,is een weg!

  reageer
 • En wij maar op een woning wachten al 4 jaar stelletje meloten alles vr AZC maar wacht maar iedereen die nu voor is die krabben een jaar later wel achter hun oortjes dit,is de grootste fout geweest om ze binnen te halen ze plukken ons helemaal kaal en wij maar betalen

  reageer
 • Peet

   

  Uw opmerking slaat kant nog wal. wachten op een woning bij Centrada duurt hooguit een jaar, uitgaande dat u niet kieskeurig bent en aan pakt wat u krijgt, 3 jaar als u kieskeurig bent. vrije sector kunt u direct huren. Kaal plukken doen ze niet, want zij zijn niet kieskeurig en pakken aan wat ze krijgen en nee het kost u niets want u betaald niets. en nee, ik ben ook niet blij dat ze hier komen of zijn, nog minder blij ben ik met die kut oorlogen waardoor die mensen hier komen. Dus stop met klagen en doe wat aan je eigen leventje, want mogelijk heden zijn er plenty

 • jo jo

   

  Je bent er maar mooi klaar mee....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert