College wil niet met hele wijk bomenkap evalueren

ALMERE
De gemeente Almere vindt niet dat bewoners van de Almeerse Kruidenwijk te weinig zijn betrokken bij de evaluatie van de bomenkap in die wijk. Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de PvdA-fractie.

Tientallen bomen in de Kruidenwijk werden verwijderd tijdens groot onderhoud, ondanks een handtekeningenactie van bewoners. Volgens de gemeente was de bomenkap noodzakelijk. De situatie werd later geëvalueerd en daarvoor is met vijf bewoners gesproken. De PvdA vindt dat veel te weinig.

Het college zegt vijf bewoners te hebben geloot uit 62 aanmeldingen. Met een kleine groep kan volgens het college beter een goed verdiepend gesprek worden gevoerd. Een verzoek van de PvdA om alsnog met meer bewoners te gaan praten, leggen burgemeester en wethouders naast zich neer.

reacties (4)

 • Kees

   

  De macht van de schreeuwers.

  reageer
 • Greb

   

  kijk eens hoeveel mensen er in de Kruidenwijk wonen en dan 62 aanmeldingen. Hieruit blijkt duidelijk dat er slechts een klein percentage van de bewoners problemen heeft met de kap van die bomen. Blijven zeuren helpt ook niet.

  reageer
 • Jojanneke

   

  En tot zover de democratie...... Wij zijn NIET voldoende geinformeerd. Meneer Huis is niet zo heel erg goed in communicatie. Zijn wil is wet.

  reageer
 • krek

   

  volkomen logisch. een evaluatie met teveel mensen heeft geen enkel nut. loten lijkt me prima, anders komen alleen de grootste schreeuwers aan bod, zoals in de kruidenwijk ook gebeurd is als het over bomenkap gaat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert