Innovatiefonds levert nieuwe banen en producten op

FLEVOLAND
Het Flevolandse bedrijfsleven heeft de afgelopen jaren zo'n 140 vaste arbeidsplaatsen gecreëerd en 40 nieuwe producten op de markt gebracht met behulp van provinciale subsidies. Dat blijkt uit een rapport van de Randstedelijke Rekenkamer, die de effecten van subsidies aan het Midden en Klein Bedrijf onderzocht.

Tussen 2007 en 2013 stak Flevoland vier miljoen euro in de ontwikkeling van innovatieve producten die een postieve bijdrage leveren aan het milieu.

Volgens de rekenkamer heeft dat de regionale economie versterkt, maar moet de regeling wel worden aangescherpt. Zo moeten er vooraf duidelijke afspraken worden gemaakt over de resultaten die van een bedrijf worden verwacht.

reacties (2)

 • Barbara

   

  Lijkt me leuk om hier te kunnen lezen wat voor producten dat zijn.

  reageer
 • Josje

   

  Goed fonds!! Heel wat anders dan het stokpaardje van de VVD: het Economic Development Board Almere..... Dat kost tonnen (ja, inderdaad tonnen) per jaar maar niemand kan vertellen wat het de gemeente per saldo oplevert. Erg vreemd toch als de gemeente zo veel (belasting)geld moet investeren.... en dat niemand van de VVD of van het EDBA kan vertellen hoeveel het heeft opgeleverd of gaat opleveren. En dit is al jaren aan de gang.. Ik zeg: stekker eruit!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert