NOP wil meer woningen op boerenerf toestaan

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder wil het mogelijk gaan maken om extra woningen te bouwen op vrijkomende boerenerven. De gemeente heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de provincie Flevoland, die over dit soort zaken beslist.

Door veranderingen in de agrarische sector staan er in Noordoostpolder steeds meer erven leeg. Omdat dat slecht is voor de leefbaarheid wil het college van burgemeester en wethouders extra woningbouw toestaan. Daarvoor zijn meerdere verzoeken bij de gemeente binnengekomen.

Een woordvoerder van de provincie laat weten dat er nog geen verzoek van de gemeente Noordoostpolder is binnengekomen.

reacties (12)

 • Barbara

   

  Ik ben het met @sjonny eens: Ik zie mezelf wel zitten strakjes in klein handzaam minihuisje op het erf van een zorgboerderij tussen de scharrelkippen, aardbeienplantjes, appel-,en perenbomen. Wat weg kunnen dromen in je laatste levensjaren kan toch voor niemand een bezwaar zijn? Heerlijk buiten wonen met grandioze vergezichten rondom. Zelfstandig blijven tot het niet meer lukt en dan gebruik kunnen maken van de zorg die de boerin en boer kunnen aanbieden. Gezamenlijk wasmachine gebruik en grote vriezer etc..Gewoon relax kunnen wonen alsof je op een camping zou zitten maar dan zonder verplichte bingo of kaartclubjes, zangkoortjes en breipatroontjes. Geweldig idee, hoop dat die plannen doorzetten en je je snel aan kan melden voor op de wachtlijst

  reageer
 • Job

   

  Beter is het teveel aan boerderijen te slopen. Aantal woningen in het buitengebied is er ooit op gebaseerd dat een boer met 24 hectare een hele beste boterham kon verdienen. Nu is dat minimaal 100 hectare, dus kan 3/4 van de boeren erven weg. Normale ontwikkeling. Gemeente wil nu juist méér woningen op die erven? Zal een bevriende boer dan wel weer rijk van kunnen worden.... En wij inwoners arm, als iemand een nieuwe woning wil bouwen, zijn er al tal van nieuwbouw locaties in de nop. Wederom een voorbeeld van de ondkunde van onze bestuurders. Amateurs.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De woningmarkt trekt aan....en er is nog steeds vraag. Je moet de woningmarkt niet als een soort varkenscyclus proberen te beheersen, want dat mislukt gegarandeerd.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Minder bouwen en meer slopen inderdaad, eerst de bestaande woningen maar eens proberen te verkopen. De woningmarkt ligt al volledig op zijn gat in de polder.

  reageer
 • Pipo

   

  Helemaal mee eens. Geen verrommeling van het buitengebied,verpauperde erven opkopen,opstallen afbreken en terrein beplanten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sjonny

   

  Ik zou zeggen maak er zorgboerderijen van.. Hebben een grote toekomst. Van agrarische polder naar zorgpolder. Leuker kan ik het niet maken. En anders opvang voor vluchtelingen, welke boer willen worden, maar dan als opleidingsbedrijf.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Waarschijnlijk weer enkel en alleen in het belang van collega agrariërs.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je bedoelt dus eigenlijk dat een bestemmingsplan onzin is? Ik denk dat als je buurman een chemische fabriek gaat bouwen je daar ineens weer heel anders over denkt....nee, echt: ruimtelijke ordening is in ons land gewoon nodig.

  reageer
 • sherlock

   

  Het moet nu maar eens afgelopen zijn met het bedissel van bovenaf dat er in de de flevopolders alleen maar boerderijen mogen staan en verder vrijwel niets, er is in deze polders bij het ontwerp ook al teveel met passer en liniaal gewerkt. kijk eens hoe levendig het oude land is met links en rechts wat kronkelwegen en bos-partijtjes en diverse bebouwingen.

  reageer
 • simpel

   

  Populistisch idee. We hebben al tien dorpen met straks een elfde dorp (Wellerwaard) deze dorpen krijgen we niet bewoond en de bouwkavels niet verkocht. Niet zo lang geleden heeft de gemeente meer dan € 20 miljoen afgeboekt (verloren) op bouwgrond. Met dit idee kunnen ze een tweede ronde afboeken op bouwgrond invoeren. Ik ben benieuwd of de provincie het zo ver laat komen. Gezien de samenstelling van gemeenteraad en provinciale staten zal dit idee waarschijnlijk omarmt worden door de boerengemeenschap.

  reageer
 • Jan

   

  Als het al moeite kost de dorpen leefbaar te houden, waarom dan nog bouwen op de erven. Sloop de opstallen en maak er groene enclaves van in een verder ecologisch verarmd agrarisch landschap.

  reageer
 • Merkwaardig

   

  Laat men dan ook de beschermde bomensingels als een wild west omver zagen? Vooral is het opmerkelijk dat er containers op de erven staan die het landschap echt niet sieren. Ook kun je gerust stellen om in het buitengebied extra woningen te plaatsen vragen oproept.Ontsnappings mogelijkheid om lucratieve agrarische ondernemers hun personeel te huisvesten bijvoorbeeld?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert