111 ideeën op nieuwe motiemarkt

ALMERE
Voor de nieuwe zogenoemde "Motie- en amendementenmarkt" in Almere zijn 111 ideeën ingediend. Dat meldt voorzitter Ellentrees Müller van het presidium van de Almeerse gemeenteraad.

De eerste editie van de motiemarkt wordt donderdagavond gehouden in het stadhuis. Daar staan kraampjes opgesteld, waar burgers hun ideeën kunnen uitventen aan raadsleden. 40 Almeerders hebben hun ideeën digitaal ingediend; de rest is donderdagavond op het stadhuis.

Raadsleden die moties en amendementen overnemen, kunnen die volgende week indienen. Dan wordt de begroting voor volgend jaar vastgesteld.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Democratie is niet alleen dat 'de politiek' alleen doet wat jij wil, en dat als dat niet zo is je het een 'schijndemocratie' kan noemen. Vergeet niet dat 'de politiek', in dit geval de gemeenteraad, door uiterst democratisch verlopen verkiezingen is samengesteld.

  reageer
 • ineke van veen

   

  De zoveelste schijndemocratie, laat me niet lachen, de politiek doet precies wat zij willen, niet wat de meerderheid van de bevolking wil.

  reageer
 • Willem

   

  En wat is daar mis mee? Het gaat hier om initiatieven van burgers, voor burgers. Als ik ergens geen problemen mee heb, is dat zij een drankje krijgen op kosten van de burger. Zij zetten zich tenminste in voor alle burgers.

  reageer
 • Theo

   

  Vanavond maar eens kijken. Zal vast wel een hap je drankje zijn. Belastingbetaler is zo goed om de rekening te betalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert