Atletiekbaan toch op ijsbaan

ZEEWOLDE
Burgemeester en wethouders van Zeewolde blijven erbij dat de nieuwe atletiekbaan op de plaats van de ijsbaan moet komen en niet in het zogeheten G-gebied bij de Horsterweg.

Het college heeft in november vorig jaar ook al besloten dat de ijsbaan de beste locatie is, maar de gemeenteraad eiste meer onderzoek. Dat onderzoek ligt er nu.

Als de atletiekbaan in het G-gebied komt, moet een stuk bos worden gekapt. Bovendien is de aanleg daar duurder dan op de locatie van de ijsbaan. Die voorziening wordt dan een paar honderd meter verschoven naar een veld naast de middelbare school RSG Levant.

De gemeente heeft 1,2 miljoen euro beschikbaar voor de atletiekbaan.

reacties (8)

 • Jacob

   

  Besturen en besluitvorming zijn twee gescheiden zaken. Hoe referenda in de praktijk werken, is op het Internet te vinden. Met de zoektermen "democratie" en "Zwitserland" komt men een heel eind.

  reageer
 • Jacob

   

  In het artikel staat duidelijk: "Het college heeft in november vorig jaar ook al besloten dat de ijsbaan de beste locatie is". Er staat niet dat de Gemeenteraad iets besloten heeft. De gemeenteraad eiste meer onderzoek. Dat onderzoek ligt er nu, maar verder geen nadere details over dit onderzoek.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Welja, laten we er maar weer een referendum over houden. Met al die referenda kunnen we het bestuur wel wegsturen.

  reageer
 • Peter

   

  Het college komt met een raadsvoorstel naar de gemeenteraad. In het raadsvoorstel staat kennelijk dat ze van menig zijn dat het op de Ijsbaan moet. De gemeenteraad moet dit vervolgens besluiten maar kan ook een andere locatie aanwijzen. Dus het is nergens in strijd mee (Gemeentewet) dat het college een mening is toegedaan.

  reageer
 • Joepie!

   

  Een wijs besluit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  Laat B&W en de Gemeenteraad middels een gemeentelijk referendum de inwoners van Zeewolde eens kenbaar maken of zij wel of niet een ijsbaan willen hebben en zo ja waar. Met andere woorden, geef eens blijk van "goed vaderschap".

  reageer
 • Slome Japie

   

  En hoeveel sporter zullen er gebruik van gaan maken? Ik vermoed slechts de paar initiatief nemers. HUP weer zoveel miljoen over de balk

  reageer
 • Jacob

   

  In de Gemeentewet is vastgelegd hoe een gemeente wordt bestuurd en geldt derhalve wat bevoegdheden betreft dat: “De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De raad neemt alle beslissingen die belangrijk zijn voor de gemeente, bijvoorbeeld over de hoogte van tarieven en belastingen. Het college van burgemeester en wethouders (college van B en W) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente. De belangrijkste taak van het college van B en W is de voorbereiding en uitvoering van de besluiten van de gemeenteraad.” Op basis van welke bepaling in de Gemeentewet kan het college van Burgemeester en Wethouders van Zeewolde er dan bij blijven dat de nieuwe atletiekbaan op de plaats van de ijsbaan moet komen en niet in het zogeheten G-gebied bij de Horsterweg?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert