Kinderen verhuizen boeken naar nieuwe bibliotheek

ALMERE
Zo'n 80 leerlingen van de Almeerse basisschool De Wierwinde hebben donderdagochtend de jeugdboeken van de oude bibliotheek in Haven verhuisd naar de nieuwe vestiging in kunstencentrum Corrosia.

De bibliotheek gaat van de schoolstraat naar de Markt, 200 meter verderop. De kinderen liepen met stapels boeken over straat.

Corrosia is flink verbouwd. Er is nu ook ruimte voor een buurtcentrum, café, filmhuis en theater. De nieuwe bieb wordt 21 november officieel geopend. Het oude pand wordt verkocht.

reacties (3)

 • J.C. Moes.

   

  De volgende gekopieerde alinea, bevatte een foutje mijnerzijds, dit moet zijn; "Mijn persoonlijke toetsing, vandaag aan de dag, m.b.t. de concurrentievervalsende ‘sub/gelegenheid’ personeel inzettingen, doet mij echter vermoeden dat een ideologische bedoeling, NIET de onderliggende reden is van het treden van genoemd wettelijk verbod!" Sorry voor de eventuele verwarring. JC.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Verstokte/verstopte kinderarbeid.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Ik verkeerde toch echt in de wetenschap, dat ‘kinderarbeid’ verboden was in Nederland! Om een en ander in het kader van opvoeding te zien, is wél een mooi uitgangspunt en zou een positieve bijdrage kúnnen zijn in de tegenwoordig zo en tot nog toe, voorgeschiedenis loze, ‘participatiesamenleving!’ Mijn persoonlijke toetsing, vandaag aan de dag, m.b.t. de concurrentievervalsende ‘sub/gelegenheid’ personeel inzettingen, doet mij echter vermoeden dat een ideologische bedoeling, de onderliggende reden is van het treden van genoemd wettelijk verbod! Indien ik het helemaal verkeerd heb, welk ‘presentje’ zit er dan voor de betrokken jeugd in? Maar dat laatste geeft, mijn ’s inzien dán ook aan, dat het hier een ‘visje’ betreft zonder kop of staart! JC.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert