Piet Brokking nog steeds rijkste Flevolander

FLEVOLAND
In de Quote 500 staan net als vorig jaar vijf Flevolanders. Het maandblad Quote stelt iedere jaar een lijst samen van de rijkste Nederlanders.

Piet Brokking uit Almere is nog steeds de rijkste Flevolander. Hij is ondernemer in veevoer en kunstmest. Hij staat op plaats 180 met een geschat vermogen van 110 miljoen euro.

Bob Bulder, eigenaar van het kledingbedrijf Just Brands, komt ook uit Almere. Hij staat op plaats 264 met een vermogen van 80 miljoen euro.

Jan en Susan Bun uit Almere zijn de eigenaren van meerdere supermarkten en een vastgoedbedrijf. Samen hebben zij een vermogen van 80 miljoen euro en staan hiermee op plaats 265.

Bob Crébas uit Nagele is bekend van Netl. Voorheen was hij ook de eigenaar van Marktplaats. Crébas staat op plaats 363 met een vermogen van 60 miljoen euro.

De laatste Flevolander op de lijst is bouwondernemer Henk Pleijsier uit Lelystad. Hij staat op plaats 436 met een geschat vermogen van 49 miljoen euro.

reacties (6)

 • Mahmod

   

  Hallo Simon en Minke,Wat leuk dat jullie "ons Elburg"hebben boezcht. Mooie log, en we komen zeker af en toe kijken om jullie reisverslagen te lezen.Nog vele mooie reizen en misschien komen wij elkaar ergens eens tegenRaymond en Nienke

  reageer
 • Gijs

   

  Hoe kan dat nou, ik sta niet in de Quote 500. Wat jammer want ik had jullie allemaal 10 euro gegeven. Help mij een handje, stort allemaal 25 euro op mijn rekening en dan kan ik tot mijn gulle gave overgaan.

  reageer
 • A.

   

  Er is vaak hard gewerkt voor deze bijna onmeetbare bedragen maar in hemelsnaam wat moet je met 60 miljoen of meer? Hiervan kunnen vele nabestaanden in die familie leven zonder te werken. Velen van ons zouden (figuurlijk) een moord doen voor een honderdste van deze bedragen!!

  reageer
 • Jacob

   

  Misschien ook een idee om jaarlijks en in samenhang hiermee bijvoorbeeld te publiceren hoeveel mensen er in Flevoland op de voedselbank zijn aangewezen en/of degenen te memoreren dankzij wiens inspanningen de dames en heren hun vermogen hebben kunnen vergaren.

  reageer
 • Havenaar

   

  Ik tel er toch echt 6.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak de

   

  Raar dat omroep Flevoland dit plaatst ook al zou de omroep toestemming hebben, woningovervallen nemen hand over hand toe. Absurt, mijn mening dus.

  reageer
 • Jacob

   

  Ook puissant rijk zijn heeft als vanzelfsprekend haar specifieke frustaties en consequenties maar is, niet te vergeten, op "vrijwillige" basis.

 • Ron

   

  Is toch gewoon overgeschreven van de Quote? Ik zie het probleem niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert