"Kleuren Regenboogbuurt moeten beschermd worden"

ALMERE
"Wij moeten met zijn allen het unieke karakter van de Regenboogbuurt in Almere Buiten beschermen". Dat zegt voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. Volgens haar moeten de oorspronkelijke kleuren in de Regenboogbuurt behouden blijven, anders verliest de wijk zijn kwaliteit.

De gevels, deuren en raamkozijnen in de Regenboogbuurt zijn zo'n twintig jaar geleden met verschillende kleuren geschilderd. Daar is volgens Van der Pol goed over nagedacht.

Het welstandsbeleid van de gemeente is versoepeld, waardoor bewoners van de oorspronkelijke kleuren mogen afwijken. Volgens Van der Pol moet dat worden voorkomen. De gemeente Almere zou de Regenboogbuurt zelf moeten beheren om de originaliteit van de wijk te behouden, zo stelt de oud Rijksbouwmeester.

reacties (8)

 • Lola

   

  Toch juist leuk dat de regenboogbuurt die kleuren heeft. Alles is al zo grijs en grauw. Ik kan me niet voorstellen dat je zo'n huis koopt met de gedachte 'die ga ik zo snel mogelijk regenboogbuurt onwaardig maken'. Je komt daar wonen, dan weet je in welke buurt je woont. En om dan te gaan zemelen.. Beetje diversiteit, leuk juist. En wie dat niet wil, die gaat gewoon gezellig in de grafzerkenbuurt wonen. Voordeel: keus zat.

  reageer
 • Gewoon alles in 1 kleur...dat gezemel

  reageer
 • Kees

   

  Ik ben voor diversiteit. Geen onnodige rijksbemoeienis en ja ik vond de wijk foeilelijk.

  reageer
 • KC

   

  De eigenaren hebben met hun gezonde verstand een koopcontract getekend. Dat betekent dat je daar aan moet houden. Ook welstand en de ambtenaren horen dit doen.

 • Tsaj

   

  Bemoei je met je kippen zeg. Maak zelf wel uit in welke kleuren ik mijn huis schilder.

  reageer
 • Faerie

   

  Met ze eens. Op zich goed dat de regels worden versoepeld, maar als er al jarenlang zo duidelijk in koopcontracten staat dat er aan kleur gehouden moet worden dan moet de gemeente (ze hebben het idd immers zelf bedacht ooit) nu niet opeens slap worden. Ik kan me voorstellen dat er gewoon bepaalde gebieden worden bepaald en vastgelegd die wel een strenger beleid hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • petri

   

  Wat voor onbenullen zitten er in de welstandscommissie

  reageer
 • De ingenieur

   

  In de koopakte staat vermeld dat onderhoud in kleuren volgens voorschrift moet gebeuren. Dat heb je in zoveel wijken.

  reageer
 • frits

   

  Vraag is of zo'n bepaling stand houdt bij de rechter. Het is een privaatrechtelijke bepaling voor een publiekrechtelijke wens. Daarnaast vinden rechters dit soort bepalingen vaak onnodig bezwarend voor de eigenaren van de woning.

 • Ab

   

  Geheel mee eens. De kleuren versterken de wijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert