Deel uitkeringen vertraagd door technisch probleem

DRONTEN
De gemeente Dronten heeft problemen met de uitbetaling van uitkeringen. Door de problemen zijn de uitkeringen van de Participatiewet en die voor oudere werklozen donderdag niet uitbetaald.

De afdeling Sociale Zaken denkt dat het vrijdag alsnog zal lukken om het geld over te maken. Beleid van de gemeente is dat alle cliënten uiterlijk de tiende van de maand over hun geld moeten kunnen beschikken.

Dronten denkt die afspraak ondanks de vertraging te kunnen nakomen. Volgens de gemeente wordt er hard gewerkt om de problemen snel op te lossen.

reacties (8)

 • Anonymous

   

  Storing nee, expres de boel ophouden ja. VVD beleid.

  reageer
 • Tja

   

  Schandalig dat ze de 1e pas uitbetaald krijgen? Ik vind het juist ruimhartig, ze krijgen het 25 dagen te vroeg!

  reageer
 • drontense

   

  Je kan met instellingen regelen wanneer de betaling van de rekening wordt geschreven. Daar zijn goede afspraken over te maken

  reageer
 • Jos holtslag

   

  90 % van al deze uitkeringen zijn onterecht! Dus ga je afhankelijkheid maar aanpassen en aan t werk ! Opvreters zijn het !

  reageer
 • Juvf

   

  Dat is helemaal niet raar. Aangezien er er mensen in de bijstand ook werken en dus een aanvulling krijgen vanuit de gemeente. Die mensen krijgen dus salaris gestort. Daarnaast hebben mensen wisselende inkomsten. Deze gegevens moeten allemaal verwerkt worden, zodat er niet teveel of te weinig uitkering wordt betaald. Leuk dat roepen zonder fundering, maar verdiep je eerst eens in materie..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  Het is natuurlijk van de gekke dat mensen die het hardst afhankelijk zijn door 'administratieve of computerstoringen' pas dagen later over hun geld kunnen beschikken.. Overigens verbaast de datum van uitkering mij zeer: Alle vaste lasten worden geïncasseerd rond de 26/27e van de maand, dus mensen per de 1e pas uitbetalen is eigenlijk schandalig... OOIT was er een systeem dat iedere uitkering van welke aard dan ook op de 25e van de maand op ieders rekening stond. Door het versnipperen van verantwoordelijkheden aan gemeenten, UWV en sociale verzekeringsbank is het chaos. Tijd voor echte politici om daar verandering in te brengen...

  reageer
 • Anoniem

   

  De eerste van de maand zou vele malen gelukkiger maken. Transparant overigens deze mededeling! Is ff wennen nog,hopelijk hebben de mensen die het het hardst nodig hebben spoedig hun staats bijdrage. Je zal er maar afhankelijk van zijn..

  reageer
 • Pzaal

   

  Dat krijg je in de toekomst steeds meer nu de gemeentes alles moeten regelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert