Provincie test Noordersluis na vele storingen

LELYSTAD
De provincie Flevoland gaat binnenkort de Noordersluis in Lelystad testen. Sinds de sluis op afstand wordt bediend, zijn er veel storingen waardoor de brug op onverwachte momenten open blijft staat.

Een ict-bedrijf heeft de software nagekeken en fouten ontdekt. Die fouten zijn hersteld en de software wordt opnieuw geplaatst.

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 november wordt getest of de problemen hiermee voorbij zijn. De sluis is die nacht gestremd en de Houtribweg wordt afgesloten tussen de Visarenddreef en de Knardijk.

reacties (6)

 • Provincie Flevoland: Mvr. Lodewegens

   

  Uitleg van onze kant: Bewoners/ bezoekers van Lelystad Haven kunnen de wijk in via één kant (Almeerse kant) van de Houtribweg. Jullie kunnen gewoon over de Houtribweg tot en met de ingang van de wijk. Voor het doorgaande verkeer is het aangegeven deel van de Houtribweg dicht, omdat de brug van de Noordersluis dicht is voor het verkeer. De bus en de hulpdiensten mogen als uitzondering over de brug. Voor hen zetten wij de hekken aan de kant. Mocht de brug omhoog blijven staan tijdens het testen, dan moeten ook de hulpdiensten en de bus omrijden. Allen kennen de omleidingsroute en worden dan direct gealarmeerd. Hopelijk maakt deze uitleg één en ander duidelijk.

  reageer
 • piet

   

  de tekst is niet goed als je het leest word de weg afgesloten van de visarenddreef tot aan de knardijk? dus kan je niet erin of eruit .

  reageer
 • MKM

   

  De Houtribweg wordt afgesloten TUSSEN de Visarenddreef en de Knardijk. Niet VAN de Visarenddreef TOT de Knardijk.

 • Kees

   

  Heerlijk land wonen we toch... Kan niemand gewoon zeggen; Fijn dat de problemen worden opgelost. ?

  reageer
 • Lely...

   

  Helemaal mee eens!!!

 • Volger

   

  Je kan Lelystad Haven niet afsluiten en de mensen over de Buizerdweg sturen. En wat als daar een ongeluk gebeurd en de weg is afgesloten? Helikopters?

  reageer
 • Truus

   

  In Lelystad-Haven wonen geen mensen? Hoe zit het met de hulpdiensten in geval van nood?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bb

   

  Raar zeg stuur ik een mail naar ze over de brug zeggen ze dat ze bijna nooit storing hebben ik denk het afgelopen jaar een keer of 20 en daar heb ik de helf last van gehad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert