AAP redt bavianen uit Frans circus

ALMERE
Stichting AAP uit Almere heeft donderdag vier bavianen en een poema gered uit een Frans circus. Dat deed ze samen met de politie en haar Franse collega-organisatie 30 Millions d’Amis. De dieren verbleven in gammele kooien en leefden in hun eigen vuil. Ze werden niet als circus-act ingezet, maar dienden als bezienswaardigheid voor circusbezoekers.

De reddingsactie ging niet zonder slag of stoot. AAP-directeur David van Gennep spreekt van een grimmige sfeer waarbij de reddingswerkers werden bedreigd. Zo werd tegen de reddingswerkers gezegd dat ze 'zouden sterven op de snelweg' en werden er bavianen losgelaten.

Stichting AAP en 30 Millions d’Amis waren al tien jaar bezig om de dieren bij het circus weg te krijgen. Behalve de vier bavianen en poema die zijn gered, zaten er kort geleden ook nog drie bavianen en een panter in het circus. Die bleken donderdag verdwenen en het is onduidelijk wat er met hen is gebeurd.

De vijf geredde circusdieren zijn nu onderweg naar Almere en komen naar verwachting vrijdagavond in hun nieuwe verblijfplaats aan.Foto's: TMA/Stichting AAP en David van Gennep

reacties (12)

 • E.M.

   

  MOet je dan de dieren (die niet kunnen protesteren zoals mensen)aan hun afschuwelijke lot overlaten.? eindelijk is er doorbraak geboekt voor de dieren. petje af voor st. AAP.

  reageer
 • Wilma

   

  Pieter, ik ben het helemaal met je eens.

  reageer
 • joost

   

  Die film van de bevreiding bevat gemonteerde geluiden zoals bromvliegen, e.d. dat toont aan dat ze erger willen doen voorkomen. Vandaar dat we een paar dagen op de film moesten wachten.

  reageer
 • Barbara

   

  Voor aap staan v.n.l politie en justitie. Wanneer je al 10 jaar bezig bent met deze misdaad op te lossen en uiteindelijk na 10 jaar! het heft in eigen hand moet nemen is dit toch de enige juiste oplossing. Daar hoef je toch geen aap voor te zijn om dat te snappen.

  reageer
 • Pieter

   

  Er knaagt iets. Gaat deze goedbedoelde stichting nu over de schreef door eigen rechter te gaan spelen? Hebben we niet politie en justitie om misstanden aan de kaak te stellen? Grote, hele grote misstap stichting! U staat voor AAP!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Knielus

   

  Welja., haal hier maar weer naartoe. Belachelijke vertoning om in Frankrijk apen te ,,redden,,? Dat kan echt alleen hier.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "AAP maak je borst maar nat en bouw als de donder heeeeeeeel veel nieuwe onderkomens bij." - wat een toon.... maar ik neem aan dat je de stichting AAP financieel steunt?

  reageer
 • jan

   

  Dit soort acties gaan we nog heel vaak horen dankzij mensen die vinden dat dieren niet in een circus horen. AAP maak je borst maar nat en bouw als de donder heeeeeeeel veel nieuwe onderkomens bij.

  reageer
 • Jacob

   

  David van Gennep is een gedreven man met een missie. Geweldig bezig met zijn team.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het principe van de natie-staat hoef je niet overal toe te passen. Voor je het weet klinkt het 'eigen aap eerst'.

  reageer
 • Sandra

   

  Super!!!!! Maar zou niet elk land een stichting aap moeten hebben?????

  reageer
 • Rinus

   

  Ja hoor nog meer vluchtelingen, of zijn het ontvoerden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert