Akkoord over sobere verbouwing gemeentehuis

ZEEWOLDE
De gemeenteraad van Zeewolde heeft donderdagavond ingestemd met een sobere verbouwing van het gemeentehuis. Alleen de kantoren van de ambtenaren worden aangepakt.

Eerder was het plan om ook de raadzaal uit te breiden met extra zitplaatsen en een vernieuwing van de servicebalie. De gemeenteraad had dit voorjaar al afgesproken dat de verbouwing niet meer mag kosten dan 2,5 miljoen euro.

De politici lieten tijdens de vergadering weten verontwaardigd te zijn over de woorden van architect Kees van der Hoeven, die zich eind september denigrerend uitliet over het architectenbureau uit Emmeloord dat de verbouwingsplannen had voorbereid.

reacties (9)

 • abp

   

  Nog nooit zoveel geld zien verspillen aan een gemeentehuis als hier in Zeewolde!!!! Zo'n klein dorp met zo'n groot gemeentehuis. Misschien kamers halveren v.d. politici. Kunnen ze de andere helft verhuren. Gipsen wandje ertussen paar honderd euro en klaar.

  reageer
 • Rob

   

  Zoals de Zeewoldense een reactie geeft dat ik niet op de hoogte zou zijn, geef ik u even alles op 1 rij, 1e verdubbeling gebouw 2e balie aanpassing begane grond en veiligheidsvoorzieningen richting toegang kantoren. 3e de nu voorgenomen verbouwing en dat binnen 25 jaar, het zijn grote verbouwingen met gemeenschapgeld in een relatief korte tijd en dat getuigt niet van enige compententie. Of verbouwt u ook 3 keer uw huis binnen 25 jaar zo rigoureus

  reageer
 • Jacob

   

  In het kader van woord en weerwoord, lijkt het mij naar Kees van der Hoevenwel wel zo correct, om zijn vermeende denigrerende uitlatingen van eind september in het artikel aan te halen, zodat de lezer daar kennis van kan nemen, zich daar een eigen oordeel over kan vormen en op basis daarvan de verontwaardiging van de dames/heren politici al of niet kunnen delen.

  reageer
 • Jan Klaassen

   

  Voor de zoveelste keer verbouwen. En 2,5 miljoen wordt minimaal 5 miljoen omdat in Zeewolde alles 2x moet gebeuren. En zoveel geld uitgeven voor een poppenkast? Pffff

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Goh die lui die de verbouwing willen door drammen hebben wel erg korte tenen. Ik lach er hartelijk om

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Zoveelste verbouwing? Uit uw reactie blijkt wel dat u niet op de hoogte bent. Dit wordt welgeteld de tweede grote verbouwing van het gemeentehuis. De eerste was toen het gemeentehuis verdubbeld werd in omvang. De gevel-renovatie van een aantal jaren geleden is geen verbouwing maar onderhoud. Het lijkt er verder op dat de klagende architect Kees van der Hoeven zijn zin heeft gekregen. Zowel de publieke balie als het trappenhuis worden niet gerenoveerd. Jammer, gemiste kans, want die twee elementen konden echt wel een opknapbeurt gebruiken.

  reageer
 • Nk

   

  Ik neem toch aan dat je niet gelach bedoelt? Het lachen vergaat je aan je reactie te zien. Schrijf hoe het hoort: gelag en betaalt!

  reageer
 • Rob

   

  2,5 miljoen euro voor het verbouwen van alleen de kantoren noemen ze een sobere verbouwing. Ze moeten zich diep schamen, het is de zoveelste verbouwing aan dit lelijkste gebouw van Zeewolde centrum. Ik geef de hele gemeenteraad, B&W een brevet van onvermogen en complete incompetentie. Onvoorstelbaar ik zou me breder willen uiten maar dan blijf ik niet netjes meer.

  reageer
 • Zeewoldense

   

  2,5 miljoen... voor een gemeentehuis in gehucht Zeewolde, krijgen ze gouden deurkrukken? Burger betaald dit hard gelach

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert