Raad wil reddingsplan voor IJsselmeervisafslag

URK
Er moet snel een reddingsplan komen voor de IJsselmeervisafslag op Urk. Dat vindt de Urker politiek. De fracties maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de afslag nu er in het pand op de haven steeds minder zoetwatervis wordt verhandeld.

De politieke partijen hechten veel waarde aan de IJsselmeerafslag omdat het een visitekaartje van het dorp is. Het gebouw zou meer functies moeten krijgen om de toekomst zeker te stellen.

Wethouder Geert Post is het met de gemeenteraad eens en belegt binnenkort een bijeenkomst om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  Ach ja, het vrije ondernemerschap...weg ermee! Op naar de planeconomie.

  reageer
 • Jacob

   

  Inderdaad, zuinig zijn op je erfgoed.

  reageer
 • jose

   

  Dus met een slechte reservepositie, hard op weg naar artikel 12, een ton weggeven om de ozb te verlagen en tegelijk toch willen investeren in nostalgie?

  reageer
 • Steven

   

  5 jaar geleden was de situatie al hetzelfde als nu en is er toen door enkele ondernemers een fantastisch plan neergelegd die de druk voor de gemeente weg zou nemen en de afslag zou behouden. Ook was dit een enorme impuls voor het toerisme, ook het VVV was hier zeer enthousiast over. Maar de gemeente vond het niet nodig nog. En nu zoeken om zo.n partij. Och och.

  reageer
 • kees d.

   

  Misschien zou de raad de Urker vissers kunnen verplichten hun IJsselmeer -/Ketelmeer vis gewoon op Urk aan land te brengen en niet ergens halverwege de Oostvaardersdijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Een idee?

   

  Richt een gedeelte in waar men de Urker vis geschiedenis kan bewonderen.Met enkele traditiegetrouwe rookkast bewerkingen . Ook het oude beroep netten maken zou men actief in beeld kunnen brengen.Een plek waar de visserij hun verhaal kwijt kan. Misschien in samenwerking met de visserijschool en het bedrijfsleven. Maak er een zinnig werkgelegenheids project van ,constructief zonder al het zweverige geklets .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert