Arrestantenbusje van de weg op A6

ALMERE
Op de A6 is vrijdagochtend een arrestantenbusje van de weg geraakt. Het eenzijdige ongeval gebeurde ter hoogte van Knooppunt Almere.

In de bus zat ten tijde van het ongeval één arrestant, plus de chauffeur en een bijrijder. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

Volgens de politie raakte er niemand gewond. De arrestant is met een ander voertuig verder vervoerd.

reacties (23)

 • Claudia

   

  Ik erger me ook aan het rijgedrag van deze ambtenaren. Ze zitten vaak kort bij mede weggebruikers achterop alsof ze denken dat ze een bepaalde status in zo'n sprinter uitstralen. idd net bouwvakkers. geen voorbeeld voor de Nederlandse maatschappij.

  reageer
 • Dick

   

  De politie mag dan ontheffing van bepaalde verkeersregels hebben, ze mogen onder geen beding de veiligheid in gevaar brengen. Zelfs met toeters en bellen aan staat art. 5 bovenaan. Dat betekent zoveel als, krijgen ze, om wat voor reden dan ook, geen voorrang dan moeten ze gewoon geduld hebben en netjes voorrang VERLENEN. En het is zeker NIET zo dat ze, omdat ze agent zijn, alle verkeersregels aan hun laars mogen lappen. Het moet wel zeker van belang zijn voor de uitoefening van hun functie om ontheffing van bepaalde verkeersregels te hebben.

  reageer
 • Jannes van d

   

  Sinds wanneer rijden er agenten in deze busjes?? Volgens mij is het gewoon een DJI busje....

  reageer
 • Hans

   

  Jij snapt het juist niet, bumperkleven, opjutten, met 5 meter tussenruimte met je voorganger in één keer vanaf de vluchtstrook ertussen drukken is niet iets waarvan je zegt waarom zij wel en ik niet. Als ze sirenes aan hebben hou je daar rekening mee. Dan kijk je in je spiegel en kan je anticiperen. Maar Je zal nu maar even naar links kijken die hebben ze niet en zo'n busje ramt er even tussen vanaf de vluchtstrook. Dit heeft helemaal niets te maken met wat wel of niet mag, maar met fatsoen. Als je het echt wilt gooien op wat wel en niet mag, dan vraag ik me af of je zo'n rijgedrag mag hebben zonder dat je toeters en bellen aan hebt staan.

  reageer
 • drontense

   

  Ik kom deze busjes regelmatig tegen op de hanzeweg richting Lelystad / kampen. Rijden netjes met de verkeersstroom mee. Ik vraag me alleen af wat voor persoon als arrestant in het busje zit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Juist die rijstijl, is iets wat agenten mogen doen. Sneller rijden, over de vluchtstrook enz. Maar ja, klagers hou je altijd, onder het mom van, waarom ZIJ wel en wij niet. NOU, gewoon, omdat ZIJ een speciale reden hebben. Wie dat NIET snapt, hoort NIET in het verkeer thuis.

  reageer
 • Hans

   

  Er wordt alleen gereageerd op de rijstijl en gezien de zelfde observaties terecht. Heeft helemaal niets te maken met wat de reageerders wel of niet morgen in het verkeer. Waarschijnlijk rijden hun heel netjes en valt afwijkend gedrag snel op. Als ik me jaloers zou voelen dan rij ik toch ook gewoon over de vluchtstrook en ga bumperkleven? Wat een sensatie zal dat zijn, voel ik me net agent. Nee Sorry, drink liever veilig een biertje thuis, dat geeft meer plezier.

  reageer
 • Hans

   

  Omdat er altijd gesloten deuren in een gevangenis zitten. Gevaarlijke verdachten zitten ook niet vast in Lelystad. Antwoord op je andere vraag: wel eens een zware crimineel de rechtbank in zien gaan op tv? Dat zijn gepantserde voertuigen, met escorte ervoor en erachter. Voor een verdachte die iemand geslagen heeft en een aantal weken vast zit hiervoor, is wat jij oppert totaal overbodig. Zoek eerst eens op internet voordat je gaat roepen.

  reageer
 • Job

   

  Waarom zitten die lui dan in de gevangenis achter gesloten deuren/hekken en en dit soort, behoorlijk beveiligde busjes busjes?! Omdat ze thuis rustig achter de geraniums blijven zitten als ze daar opdracht toe hebben?!

  reageer
 • Het bekende afgeven op de politie is weer in volle gang. Deze chauffeurs zijn politie mensen en MOGEN dus van de bekende verkeersregels afwijken, als ze daartoe opdracht krijgen. Dan kunnen onderstaande onderbuik gevoelens schreeuwers NIET aan de buitenkant zien en voelen zich weer gepiepeld, omdat zij dat niet mogen.

  reageer
 • George

   

  Vlucht gevaarlijke worden niet naar de rechtbank vervoerd of krijgen een ander soort vervoer. Dit zijn geen argumenten wat u noemt.

  reageer
 • Job

   

  ...maar wel vluchtgevaarlijk kunnen zijn... De bestuurders van de busjes houden altijd goed in de gaten wat er voor, achter en naast hen rijdt. Of ze niet gevolgd worden etc. Ik hoor de meesten hier alweer schreeuwen als een paar criminelen ontsnapt zouden zijn.

  reageer
 • Job

   

  Waar haalt u het spelen met een telefoon vandaan?

  reageer
 • Ton

   

  Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Fijn weeken en rijd veilig.

  reageer
 • Sjaak de

   

  In mijn beleving geen wordt er weinig gecontroleerd op de A6, bij tijd en wijle lijkt het wel oorlog op deze weg.

  reageer
 • Hans

   

  Bumperkleven, rechts inhalen, vluchtstrook op en af, over de verdrijvingsstrook, deze heren mogen het kennelijk allemaal

  reageer
 • bb

   

  Dus deze chauffeur krijg ook een rij verbod voor het spelen met zijn telefoon dit zijn nu chauffeurs die de rij oplijding hebben gehad even terug naar de cursus en in de tussen tijd niet rijden met niks

  reageer
 • Piet

   

  En zonder zwaailichten over de vluchtstrook de file voorbij. En ik maar denken dat gedetineerden geen haast kunnen hebben...

  reageer
 • Ton

   

  Inderdaad , helemaal waar

  reageer
 • Eelco

   

  Zijn net bouwvakkers......

  reageer
 • Dirk

   

  Ze rijden altijd als idiotenover de weg heen

  reageer
 • George

   

  Dat moest er eens van komen, die centraal justitie busjes rijden vaak asociaal, nog sneller dan een ambulance, maar dan alleen met zwaailichten en zonder sirene. Voelen zich de koning op de weg, dat straalt er vanaf.

  reageer
 • Rob

   

  Die busjes leven boven de wet gezien de hoge snelheden waarmee gereden wordt en de bumberkleverij. Intimiderende lui zijn het!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert