Havengeld voor kleine boten fors omlaag

URK
Het havengeld voor kleine boten op Urk gaat fors omlaag. Dat heeft de gemeenteraad van Urk besloten. Voor bootjes met een lengte tot 5 meter moet volgend jaar 210 euro worden betaald.

Het college had het dubbele, 420 euro, voor een jaarabonnement voorgesteld. Maar de gemeenteraad vindt dat te veel, vooral omdat het vaak Urker jongeren zijn die op kleine bootjes varen.

Door de halvering van het tarief ontstaat een tekort van 2100 euro. Dat wordt opgevangen door de tarieven voor passanten met een paar cent per dag te verhogen.

reacties (5)

 • Frenky

   

  Urk heeft een prachtige haven, maar een paar extra plaatsen voor kleine bootjes zou wel fijn zijn.

  reageer
 • koekkoek

   

  O O O Wat zijn we blij met deze actie. Er zijn niet eens meer 20 plekken voor kleine bootjes. alle steigers zijn weg gehaald voor de historische haven en zeiljachten. dit is dus symbool politiek wat nergens op slaat. laten ze zorgen dat er meer steigers komen voor kleine bootjes.

  reageer
 • bakker

   

  Ze hebben ons jarenlang belazerd. Iedereen met die plakkende strijkstok ze graantje meepikken. En ja de grote boten blijven zo. Die eigenaren hebben toch poen zat.

  reageer
 • Jacob

   

  Prima actie. Urk is goed bezig.

  reageer
 • Hoekman

   

  Dat werd tijd. 420 euro voor een plekje in de haven voor een speedbootje is belachelijk veel.

  reageer
 • Neve

   

  Schoftig en schandalig. De havenmeester wil trouwens nog wel eens een oogje dichtknijpen als je hem wat lekkere tongetjes en scholletjes geeft.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert