Stichting Roots stopt met bemiddeling

LELYSTAD
Stichting Roots uit Lelystad stopt met haar werkzaamheden. De stichting hielp kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding zijn verwikkeld. De stichting heeft geen trajecten met kinderen meer lopen.

De oorzaak van het stoppen ligt volgens de voorzitter bij de coördinatie van de vrijwilligers, het was intern lastig die voor elkaar te krijgen. Het werk zou te veel van de vrijwilligers vragen.

Het afgelopen jaar zijn zo'n twintig gezinnen geholpen met omgangsregelingen tussen kinderen en hun ouders. Volgens de voorzitter is het stoppen van Roots een gemis voor Lelystad.

reacties (6)

 • Sjaak de

   

  De overheidsbemoeienis is grotendeels wegbezuinigd wat er nog van over is, is een bestuurlijke chaos verwikkeld in schandalen. De rekening van dit jarenlange beleid heeft zich al vertaald in verwarde mensen, verslaafden, criminelen, etc. welke niet adequaat opgevangen worden wat zich weer vertaald in ellende voor de nabestaanden, omstanders, slachtoffers etc. Men moet zijn brood verdienen, vrijwilligerswerk in een moderne maatschappij zoals heden, leent zich daar niet voor. Behalve als men dit werk kan doen met behoud van uitkering met een extreem goed betaalde coördinator/directeur. The Netherlands Today.

  reageer
 • Tsja

   

  Alles moet tegenwoordig maar op vrijwilligers draaien. Terwijl het hoofd van een stichting een fors salaris opstrijkt. Hoe bedoel je scheefgroei in de maatschappij.

  reageer
 • Frenky

   

  Jammer, ze hebben mij goed geholpen

  reageer
 • Jos holtslag

   

  Ik wil ook Hulp !

  reageer
 • KC

   

  Help aub. Dit kan noet waar zijn!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Toch nog twintig gezinnen geholpen, dan zou dat toch de moeite waard zijn om er mee door te gaan. Nergens vrijwillige professionals te bereiken voor een herstart?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert