ANBO Dronten kwaad op landelijk bestuur

DRONTEN
Het bestuur van ouderenbond ANBO uit Dronten stapt per 1 januari 2016 op, met uitzondering van voorzitter Fred van Bree. Hij vertrekt een jaar later. Van Bree gaat het extra jaar gebruiken om de lokale politiek te bewegen iets te doen aan het ouderenbeleid.

Het bestuur uit Dronten stapt op na maatregelen van de landelijke directeur Liane de Haan. Zij heeft de rekeningen van alle lokale afdelingen geblokkeerd. Ook het ledenbestand en de website zijn niet meer in handen van de lokale afdeling. De 650 leden uit Dronten kunnen daardoor niet geïnformeerd worden over het opstappen van het bestuur.

Het ANBO-bestuur uit Dronten gaat geen nieuwe afdeling oprichten. Zij verwacht dat ouderenbond KBO de komende tijd meer leden gaat krijgen. Eerder stapte ook het lokale bestuur uit Almere op.

reacties (5)

 • Kees Moerkerk Venray

   

  Het gaat om de genomen maatregel. Blokkeren rekeningen én afdelingswebsite. Hiermee is tevens het enthousiasme van veel afdelingsbesturen en daarmee het enthousiasme van individuele bestuursleden in een klap onderuit gehaald. Als ANBO vint dat er teveel reserves zijn ontstaan bij afdelingen had men dat moeten communiceren met de betreffende afdelingen. In Venray teerden wij langzaam in op onze reserves. Daarmee konden wij het nog een aantal jaren volhouden. Ook spaarden wij voor een volgend jubileum. Dat alles is nu door de ANBO op losse schroeven komen staan. Waar eerst samen opgetrokken werd zijn de afdelingen nu in een klap afhankelijk geworden van ANBO Woerden. Een eenzijdige maatregel die veel kwaad bloed heeft gezet. Het is jammer dat ANBO Woerden dat niet in wil zien en haar beleid stug doorzet in plaats van pogingen om partijen weer aan tafel te krijgen én weer samen te werken.

  reageer
 • Jongere

   

  Bij die ouderen patrtijen/bonden is altijd wat. Ik dacht dat wijsheid met de jaren kwam.

  reageer
 • Verbijsterend!!

   

  Bijzonder en bizar dat een organisatie voor ouderen op een zeer merkwaardige wijze wordt aangestuurd . De regentessen wijze stuit tegen ieders moraal. Omwille van z.g.n. frauduleuze handelingen te voorkomen duit meer op vooringenomenheid van laster en kwaadsprekerrij. Het insinueerd dat iedere afdeling fout handelt

  reageer
 • Thomas

   

  Heeft u eigenlijk wel gelezen waar het over gaat? De lokale afdelingen drukten tonnen per jaar achterover, en blokkeerden elke verandering. Omdat dat onwerkbaar is zijn ze toen onder curatele gesteld door het landelijke bestuur. "Het gaat af en toe wel goed", is niet goed genoeg. Fraude moet onmogelijk zijn. En dit is de enige manier waarop dat werkt.

 • Rob

   

  Vreemd dat 1 persoon alle rekeningen kan blokkeren, die troela moet zelf ook maar aftreden.

  reageer
 • secretaris@kboflevoland.nl

   

  De eventuele overstappende ANBO-leden naar de KBO zullen wij met open armen ontvangen en hen bieden waar de KBO voor staat "Omzien naar elkaar"!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert