Kamerzetel in zicht voor raadslid NOP

NOORDOOSTPOLDER
Gemeenteraadslid Rien van der Velde uit Emmeloord zou het eervol vinden om namens de PvdA toe te treden tot de Tweede Kamer.

Voor Van der Velde komt het Kamerlidmaatschap steeds serieuzer in beeld, nu de nieuwe staatssecretaris Martijn van Dam wordt opgevolgd door de nummer 49 van de kandidatenlijst. Rien van der Velde staat 51e op de lijst.

"Het is gewoon afwachten", zegt Van der Velde in de zondageditie van het tv-programmma Over Flevoland Gesproken. Hij ziet een parlementszetel als een mooie kans om iets te kunnen betekenen voor Flevoland.

reacties (3)

 • Barbara

   

  Waarom zou je nog naar zo'n baantje uitkijken als er slechts geteerd wordt op knagende verhalen van mensen die dachten een beroep op kamer leden te kunnen doen. Iemand zei me laatst nog dat die houding hen juist succes brengt. Hoe triest toch...

  reageer
 • Jacob

   

  Referend aan het recente artikel over mevrouw Lodders is zij natuurlijk het voorbeeld bij uitstek in dezen om aan te tonen op welke wijze een lokale politicus zich middels een zetel in de tweede kamer "iets" kan betekenen voor Flevoland, maar tegelijkertijd ook "meer dan iets" voor hem/haar persoonlijk.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Macht macht macht, als je op gemeentelijk sociaal beleid je kiezers al decennia in de steek laat, maak je zeker weten een goede kans in de kamer te komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert