Vrijwilligers op de taxi in het collectief vervoer

ALMERE • Zo 8 november 2015 | 18:35 • Zondag 8 november 2015 | 18:35
Mensen met een beperking die gebruik maken van het collectief vervoer, kunnen in Almere voortaan door een vrijwilliger worden vervoerd. Mobiliteitscentrale Salders die dit speciale taxivervoer voor de gemeente uitvoert, stelt dat de vrijwillige taxichauffeurs meer tijd hebben om de passagiers te helpen. Dit in tegenstelling tot de deeltaxi waarbij ritten van meerdere passagiers worden gecombineerd.

De vrijwilliger neemt de tijd om een klant bij de deur op te halen, in de jas te helpen en even mee te gaan bij bijvoorbeeld het ophalen van een recept. Volgens directeur Peter Salders is het financieel niet mogelijk om deze extra service door betaalde krachten te laten uitvoeren.

Hij vreest niet dat de inzet van vrijwilligers uiteindelijk leidt tot banenverlies bij de betaalde taxichauffeurs op de deeltaxi. Daarvoor heeft het bedrijf genoeg werk in de gewone taxiritten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel