"Onbekend thema groot risico voor attractiepark WitchWorld"

ALMERE • Ma 9 november 2015 | 19:32 • Maandag 9 november 2015 | 19:32
WitchWorld moet veel investeren in reclame omdat het een park wordt met een onbekend thema zonder grote publiek trekkende attracties. Anders is de kans groot dat het project mislukt. Dat zeggen twee deskundigen op basis van het businessplan. Eerder hadden zij al kritiek op het bezoekersaantal van 750.000 dat het park moet trekken. Dat zou onhaalbaar zijn.

Initiatiefnemer van WitchWorld Ton Theunis wil Kasteel Almere ombouwen tot attractiepark met een eigen verhaal over trollen, heksen en andere mythische wezens. Het was volgens de deskundigen beter geweest om te vertrekken vanuit een bestaand verhaal of een bekende 'character'. Omdat het thema nu onbekend is, moet er veel geld in marketing gestoken worden en dit zien zij in het businessplan niet terug.

Daarnaast is er geen geld gereserveerd voor een grote attractie waar veel publiek op afkomt, zoals een achtbaan. Het aantal bezoekers dat het park moet trekken om rendabel te zijn, is daardoor onhaalbaar, stellen de deskundigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Joop

    Di 10 november 2015 Dinsdag 10 november 2015

  Das wel een hele lap tekst joh.

  reageer
 • Cornelis Vreeswijk

    Di 10 november 2015 Dinsdag 10 november 2015

  Misschien wordt het morgen beter, maar het wordt toch nooit goed.

  reageer
 • Froy

    Di 10 november 2015 Dinsdag 10 november 2015

  Beste Fritz Om jou reactie moet ik echt lachen kijk een naar speelstad Oranje die is dicht omdat er geen mens meer kwam. En waarom omdat het in begin een smerige bende was , vervolgens werden er nieuwe mensen aangenomen die wel de boel goed onderhielden. Maar door al het negatieve gepraat van werknemers die dachten dat ze zelf daar de baas waren omdat ze er al jaren werkten en alles aan klanten door vertelden ging het als een lopend vuurtje hoe er met personeel werd omgegaan. Onschuldige mensen werden beschuldigd van diefstal en kregen daarna allemaal hun ontslag zogenaamd met de reden we moeten bezuinigen omdat er bijna geen mens meer komt. Er zijn daar zoveel fouten gemaakt door slechte attracties en slecht onderhoud en nooit iets nieuws en teveel slechte mond op mond reclame heeft er voor gezorgd dat er geen mens meer kwam. En kijk eens naar Kernwasser-Wunderland in het begin werd er gezegd we gaan dit nog doen en dat nog doen,maar van al die plannen is er niks van terecht gekomen zelfs naar 15 jaar niet is het nog steeds het zelfde en daar zijn mensen op uit gekeken. Als WitchWorld dit goed aanpakt en daar heb ik alle vertrouwen in en ook steeds iets nieuws toevoegt of veranderd dan word dat in mijn ogen echt een mooie en goedlopende park waar veel mensen de vruchten van plukken denk alleen al aan het werkgelegenheid.

  reageer
 • Hannes

    Di 10 november 2015 Dinsdag 10 november 2015

  Het ricico en een fiasco, voor de Floriade en de woonwijk op de geplande locatie is nog veel groter. Almere is toch zo trots op zijn groenen stad, blijf dan van het Eiland af.

  reageer
 • Ed

    Di 10 november 2015 Dinsdag 10 november 2015

  Reken maar dat de gemeente miljoenen gaat investeren in de glorieuze project. Net als de Florida gaan dit ons miljoenen opleveren in de vorm van werkgelegenheid. Nou mensen gelooft u nog echt in dit broodje aap verhaal. Investeerders die zijn niet gek die gooien geen stuiver in deze bodemloze trollenput. En meneer Theunis gaat er met de bezem ervandoor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fritz

    Di 10 november 2015 Dinsdag 10 november 2015

  De gemeente moet hier vooralsnog geen geld in steken, misschien alleen in een paar wegbewijzeringsborden. Het risico op een fiasco is gewoon te groot! Als van der Most er in was gestapt, dan was het een ander verhaal geweest!

  reageer
 • Tja

    Ma 9 november 2015 Maandag 9 november 2015

  Het is wel haalbaar, het is namelijk Almere! Tegelijk met de schaatsbaan bouwen en tadaaa. Almere gaat Amsterdam overtreffen.

  reageer
 • George

    Ma 9 november 2015 Maandag 9 november 2015

  Net wat mijn gedachten zijn. Maak bijvoorbeeld een achtbaan in één van de torens die naar beneden gaat en onderweg langs heksen en trollen raast.

  reageer
 • De ingenieur

    Ma 9 november 2015 Maandag 9 november 2015

  Geen groot geld geïnvesteerd??? 20 miljoen voor de kavel en het kasteel. In welke wereld leven de deskundigen?

  reageer
 • Piet

    Ma 9 november 2015 Maandag 9 november 2015

  Ik hoop toch zo dat de gemeente hier niet ONS belastingeld aan gaat weggeven. Dat zou echt heel zuur zijn.

  reageer
 • Krek

    Ma 9 november 2015 Maandag 9 november 2015

  De spijker op z'n (trollen)kop. Een attractiepark zonder attracties en een thema dat geheel onbekend is. En dan een business plan maken waarin je rekent op 700.000 bezoekera die 38 euro pp uitgeven. Er was eens....

  reageer
 • Hannes

    Ma 9 november 2015 Maandag 9 november 2015

  Dit slaat helemaal op onbegrip. Begin nu eerst met het afbouwen van het Kasteel. Om nu al over een achtbaan tebginnen slaat totaal nergens op. En wat de marketing betreft en reclame, deze komen vanzelf dan het pad oplopen naar het Kasteel. "Eerst de kiel dan de rest."

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert