Proef AH met app tegen voedselverspilling

ALMERE
Albert Heijn doet in de supermarkt aan het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten een proef met een app tegen voedselverspilling.

Klanten kunnen via de 'AH-foodsie' app zien welke producten tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten en daarom zijn afgeprijsd. Albert Heijn probeert zo te voorkomen dat voedsel moet worden weggegooid. Via de app is te zien welke producten een kortingssticker hebben. De proef loopt vooralsnog alleen in de vestiging in Almere.

Overigens bestaat er sinds kort al een app van NoFoodWasted met de naam 'Afgeprijsd'. Deze app werkt volgens hetzelfde principe en is te gebruiken voor meerdere supermarkten, maar in Flevoland is er nog geen winkel bij aangeslotenreacties (7)

 • Allesisanders

   

  App idee is prima. Hij is alleen nog niet doorzoekbaar, en niet gesorteerd. Alles staat door elkaar dus. Niet handig als je iets wilt zoeken. Onbruikbaar... ik wacht op versie 2.

  reageer
 • Barbara

   

  Gewoon wat minder eten en wat minder verpakt kant en klaar dan worden de zwakkeren vanzelf sterker! Wat een onzin weer, men trapt er zoals gewoonlijk in. AH let op zijn kleintjes en heus niet op de jouwe..

  reageer
 • Sjaak de

   

  Ik zoek juist niet naar de producten uit welke aan de uiterste houdbaarheidsdatum zitten, zo blijft er wat ander voor de voedsel uitdeel punten voor onze zwakkeren.

  reageer
 • Kitty

   

  Het is juist handig als je nog niet in de winkel staat (dus bijv. nog thuis bent), dat je even kunt kijken wat er allemaal is afgeprijsd en dan kun je evt met ingrediënten die je thuis hebt, je boodschappenlijstje samenstellen.

  reageer
 • Inger

   

  Waarom is daarvoor een app nodig? In de winkel waar ik kom ligt het op een plek in de koeling allemaal bij elkaar en op een andere plek ligt al het ongekoelde bij elkaar. Werkt prima. Ga toch echt niet in de winkel op mijn telefoontje kijken wat afgeprijsd is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kitty

   

  Hartstikke goed plan! Hopelijk slaagt de proef en wordt het landelijk ingevoerd.

  reageer
 • Appie

   

  Super idee! Ik koop vaak producten met een kortingssticker, goed tegen de voedselverspilling en ook nog eens prettig voor de portemonnee.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert