Geld voor internationale samenwerking

ALMERE
De gemeente Almere trekt volgend jaar 242.000 euro uit om de internationale samenwerking te stimuleren. Het geld is bedoeld voor het onderhouden van de samenwerkingsverbanden met acht buitenlandse steden. Dat zijn onder andere Shenzhen, Taipei, Milaan, Toronto en Kumasi.

Almere heeft daarnaast een beginnende samenwerking met Kopenhagen, Curitiba en Nairobi. De gemeente kiest voor deze steden omdat zij zich net als Almere bezighouden met het thema Growing Green Cities. Dat is één van de belangrijkste thema's van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, die in 20122 in Almere gehouden.

Per stad wordt op één of meerdere gebieden samengewerkt. Bij Toronto is dat bijvoorbeeld voeding en vergroening en bij Shenzhen revitalisering.  

reacties (7)

 • Hannes

   

  Om daar voor een prachtig groen eiland op de schop te nemen. Alleen maar om een woonwijk te realiseren. Zal er nog heel wat in de bestaande stad, ik noem het maar verzakkingen moeten gebeuren. Almere is toch zo trots op zijn groene stad. De nieuwe technologie gaat zo snel, waar nu al heel wat van op de planken ligt, en zeker ook zichtbaar. De steden die zijn genoemd wordt al jaren mee samen gewerkt. Weer zo´n achterhaald plaatje. Hoe maak je nog voor 2022 een goede keus om de Floriade rendabel te maken. Je zou het met de nieuwe technologie zelfs nog in de jaarbeurs kunnen houden. Gemeente zoek een andere locatie. En maak van deze geplande locatie een prachtig recreatie Eiland van. Er zijn al velen nieuwe ideeën voorbij gekomen voor een andere locatie. En wat de woonwijk betreft daar zijn nog genoeg bestaande locaties voor. "Maar nogmaals niet op het Eiland"

  reageer
 • Jay

   

  Meer dan irritant dat er zo vreseljik veel geld in dat prestige-project wordt gestoken. Heel Almere moet er maar een stap voor opzij doen want de bobo's willen hun feestje en dat zal en moet gebeuren. Zonde, eeuwig zonde van al dat geld.

  reageer
 • willeMstad

   

  Ze kunnen beter de band met het Engelse Milton Keynes verstevigen,van die groeistad kan Almere nog wat van opsteken. Maarja , dan geen mooie snoepreisjes in het vooruitzicht.

  reageer
 • hans49

   

  Voordat begonnen werd met ons stadshart is een flinke delegatie, inclusief Jorritsma, naar Milton Keynes geweest om zich te orienteren op het winkelcentrum daar. Dat is een geheel overdekt winkelcentrum, inclusief gratis parkeren (veel ruimte). Ons centrum is helaas het tegenovergestelde geworden.... Zelfs zo'n concreet item heeft niets opgeleverd.

 • peteratea

   

  Ik weet dat Jorritsma eens naar Toronto afgereisd is. Ze sprak daar vol trots over Almere Smart Society. Over voedsel ging het nooit. Ze roepen tegenwoordig maar wat. Het komt mij allemaal wat leugenachtig over. Het zal mij ook niet verbazen als 3/4 van dit geld nodig is om mevr. Provoost van INTI de wereld rond te laten reizen(..)

  reageer
 • Ik

   

  20122 alweer een Floriade en nu dus al geld uitgeven ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  geen geld voor de onderhoud van Almere. Maar wel weer ruim 2 ton voor die waardeloze samenwerkingsverbanden, en las ook van een onbijtochtend voor kinderen in de hal in Poort, en een cabaretavondtje daar is wel allemaal geld voor ??

  reageer
 • Krek

   

  Dus dat is weer EXTRA geld naar de floriade dat onder een andere noemer hiervoor gebruikt wordt...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert