Via modem wifi maken van 4G

FLEVOLAND
Ruim 2000 huishoudens in het buitengebied van Flevoland kunnen vanaf vandaag met een speciale modem een wifi-netwerk maken van het 4G-signaal van KPN. Dat meldt het telecombedrijf.

Geïnteresseerden kunnen de modem van KPN kopen en kunnen dan kiezen uit een verbruik van 50 Gigabyte of 10 Gigabyte per maand. Op de website van het telecombedrijf is te zien welke huishoudens er gebruik van kunnen maken.

KPN wil meer investeren in internet in het buitengebied omdat er een half miljoen huishoudens geen snel netwerk hebben.

reacties (8)

 • Zo gek toch niet de SP...

   

  De SP in de Noordoostpolder had het zeker niet slecht voor om draadloos internet op te starten. Maar ja de VVD en het CDA in de polder zijn nu achter de feiten aan het hollen.Hieruit blijkt dat de regenten moeilijk meeveren om ook maar een snipper toe te geven.De PvdA jammerde over de straling en de concurrentie met het glasvezelnet .Maar wel in het gemeentehuis de iPad gebruiken.Om voortvarend te zijn blijkt niet in de haarvaten te zitten van deze drie partijen.

  reageer
 • SP aan de top

   

  Goed gezien, de regenten in de noordoostpolder besloten net deze week ons veel te hoge belastinggeld te verspillen aan een glasvezelnetwerk in het buitengebied. En nu al blijkt dat marktpartijen het zelf ook kunnen, met prima draadloos internet, voor een zeer schappelijke prijs! Waardeloos bestuur, maar ja dat heb je met een stel oud-ondernemers , gepensioneerde boeren, een gepensioneerde leraar en een gepensioneerde dominee als wethouder. Tijd voor professioneel bestuur!

 • Jan

   

  Wat moeten mensen in het buitengebied met snel internet? Als het zo doorgaat is het geen buitengebied meer.

  reageer
 • simpel

   

  De gemeente Noordoostpolder laat glasvezel aanleggen in het buitengebied hoewel de providers zeggen dat dit veel te kostbaar is. Maar ja, het geld klotst in deze gemeente tegen de plinten of kent het gemeentebestuur de financiële positie van de gemeente niet?

  reageer
 • henk

   

  dat gaat met 3G ook, alleen de snelheid dan lager dan 4G. snap niet dat KPN, Vodafone etc. daar niet eerder mee zijn gekomen.

  reageer
 • Boertje

   

  Best nog wel duur. Maar als je compleet bent van KPN worden de GB wel verdubbeld en krijg je 5 euro korting op het maand bedrag. Je bent dus verplicht om je alles in een pakket aan te houden, dit kost ook 45 euro per maand. (Zonder extra's zoals het plus pakket, hbo of foxsport). Echter zullen de meesten dit alles in een pakket niet hebben omdat de adsl verbinding hier niet in voor ziet. De mensen die dit wel hebben hebben geluk, maar betalen wel de hoofdprijs. Ook kun je geen 2e interactieve ontvanger krijgen als je je normale internet verkeer of de 4g router laat gaan. Het modem kost je 99 euro. Het contract is voor 1 jaar. Het alternatief is greenet dat een fair use policy hanteerd, echter niet overal beschikbaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polder

   

  Weer een oplossing van niets dus naast je langzaam internet moet je er 4g er bij nemen met een limiet 50giga per maand daar mee ken je toch niets mee geen wonder dat mensen de polder verlaten

  reageer
 • Koffeman

   

  Iemand die de link zo snel kan vinden? De website van KPN is niet de meest zoekvriendelijke en ben wel benieuwd.

  reageer
 • Rl

   

  Nou klaar toch? Scheelt een hoop geneuzel met glasvezel voor die anderhalve kip in het buitengebied.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert