Verdachte moord vrij door blunder rechter

URK
Urker Gerrit-Jan K., die bijna een jaar lang in Slowakije in de gevangenis zat omdat hij verdacht wordt van de moord op zijn vriendin, is terug in Nederland. Door een fout van de rechter kwam de verdachte op vrije voeten. De zitting over de verlenging van zijn voorlopige hechtenis was te laat gepland.

De Urker was afgelopen donderdag wel aanwezig bij de start van de behandeling van zijn rechtszaak, terwijl hij toen al niet meer vastzat. Het is nog onduidelijk of de man in februari teruggaat naar Slowakije, wanneer de zaak verder gaat. Gerrit-Jan K. zegt nog altijd dat hij onschuldig is.

De Urker werd vorig jaar in Bratislava gearresteerd kort nadat zijn Slowaakse vriendin Simona op 26 november dood in haar appartement werd aangetroffen. K. werd vlakbij het appartement aangehouden.

reacties (4)

 • Klaas Visser

   

  Ik denk dat hij in februari gewoon terug gaat . Als hij zegt onschuldig te zijn zal hij dat doen.

  reageer
 • Jan

   

  Gewoon terug deporteren naar slowakije in andere zaken schreeuwen mensen moord en brand als een " mogenlijke " dader zijn straf ontloopt

  reageer
 • Zeewolde

   

  Hij was wel aanwezig bijde start van het proces, terwijl hij niet meer vast zat. Hij had ook het land uit kunnen vluchten. Dit getuigd voor mij toch wel van de betrouwbaarheid van zijn eigen verklaring onschuldig te zijn.

  reageer
 • Frenky

   

  Oppakken deze moordenaar.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Schreeuw niet zo dom, onschuldig tot tegendeel bewezen is.

 • peter

   

  we weten niet eens of hij het gedaan heeft ! dus waarom zou je hem dan moordenaar noemen??? of was je er soms bij? hij was gewoon aanwezig tijdens de zitting hij had nu ook allang kunnen vluchten! dus wekt dit ook bij mij vertrouwen op...

 • Sjaak de

   

  Hij wordt verdacht van een ernstig delict dus ja vastzetten maar hem op voorhand moordenaar te noemen is niet juist.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert