Omgekomen automobilist was Lelystedeling (63)

LELYSTAD
De automobilist die maandagochtend bij een ongeval op de Dronterweg om het leven kwam, was een 63-jarige man uit Lelystad. Dat meldt de politie.

De man botste op een vrachtwagen op de kruising van de Dronterweg met de Larserringweg bij Lelystad. Hij overleed ter plekke. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

In verband met het ongeval was de Dronterweg een aantal uren gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. De precieze oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

reacties (14)

 • Dick

   

  Kom maar met getallen ipv onderbuikgevoelens! Er komen meer auto's van de swifterringweg dan vanaf de larserringweg.

  reageer
 • frits

   

  Kruising Swifterringweg is absoluut niet drukker. Dat is een feit.

  reageer
 • Dick

   

  Verkeerslichten zijn daar in het geheel niet nodig. Het is onzin om een probleem wat begint bij niet goed uitkijken, op te lossen door het plaatsen van verkeerslichten. Overigens is de afslag swifterrinfweg drukker dan hier het geval is. Kom aub met feiten en niet met onderbuikgevoelens.

  reageer
 • frits

   

  Het is nogal vreemd dat hier geen verkeerslichten staan, en verderop bij de Swifterringweg wel. Beide kruisingen zijn ongeveer even druk (of rustig, hoe je het maar zien wil). Bij de Larserringweg rijden echter wel veel vrachtwagens vanwege de vuilstort.

  reageer
 • peter

   

  Volgens mij heb je gelijk sjaak.ik heb sinds kort ook een Fiat cinqueceinto maar ik voel me absoluut onveilig in dat koekblik.leef erg mee met de nabestaanden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Mensen. Er is iemand overleden. Zou het mogelijk zijn om wat respect te tonen.

  reageer
 • Dick

   

  Nico, ik weet niet of je het weet maar de bebouwde kom van Lelystad begint pas over de brug over de lage vaart, vlak voor de rotonde die daar ligt. En nee het is daar niet gevaarlijk. Daar heb je gelijk in. Maar als je een vrachtwagen over het hoofd ziet, dan heb je niet erg goed gekeken. Helaas valt er dan weer een dode te betreuren. Sterkte aan een ieder die dit raakt.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Lezen is ook een kunst, zelfs in Lelystad....

  reageer
 • lelystad

   

  Dan heb je het verkeerd geleerd! De Dronterweg waar de vrachtwagen op reed is een voorrangsweg,wat betekend dat de auto die erop rijdt voorrang heeft en in dit geval dus niet de auto die van rechts komt! Deze rijdt namelijk de voorrangsweg op en zou dan moeten wachten! Weer een beetje theorie geleerd!

  reageer
 • nico

   

  Het lijkt geen gevaarlijk punt, daar bij de afslag naar het containerpark. Maar wel net de overgang van 50 naar 80 (waar weinigen zich overigens aan houden) Toch vreemd. het bericht vermeld dat "de man botste op een vrachtwagen". De personenauto is van voren echter onbeschadigd, maar ligt links geheel in elkaar. Ik heb altijd geleerd dat linksschade meestal wijst op geen voorrang krijgen. Of abusievelijk geen voorrang geven, bij een voorrangsweg.... In alle gevallen een ongelijke strijd met dit trieste gevolg. Heel veel sterkte voor de nabestaanden, die ik via ken.

  reageer
 • Rinus

   

  Toch wel goed om altijd je rijbewijs of tenminste een ID bij je te hebben?

  reageer
 • Peter

   

  Wat een onzin. De impact van een vrachtwagen 15a20 ton ga je niet met 1 auto redden

  reageer
 • lelystad

   

  Bij bijna alle auto's ben je kansloos als er een vrachtwagen met 80 km per uur je zijkant in komt rijden! En wat doet de auto er toe, er is wederom een verkeersslachtoffer te betreuren. Voor de nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies.

  reageer
 • Sjaak de

   

  In dit type/klasse auto ben je kansloos ook al is deze door het RDW goedgekeurd. R.I.P.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert