Gemeente Zeewolde reageert erg traag

FLEVOLAND
De gemeente Zeewolde is erg traag met het beantwoorden van vragen van burgers via e-mail. Dat blijkt uit het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten van de actiegroep Wij Verdienen Beter.

De groep bekeek of Nederlandse gemeenten voldoen aan de e-mailgedragsrichtlijn voor overheden. Daarin staat dat gemeenten binnen twee dagen moeten reageren op een eenvoudige vraag. De gemeente Zeewolde reageerde pas na twee maanden. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het in dit geval misgegaan. Toen de actiegroep opnieuw contact zocht, is er wel adequaat gehandeld zegt de woordvoerder.

Bij de gemeente Almere ontbrak een e-mailadres en werd er om onnodige informatie gevraagd. De gemeenten Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk reageerden wel binnen twee dagen.

[https://localfocus2.appspot.com/56431206c15c1]

reacties (9)

 • abp

   

  Hier het zelfde. Dus niet zo uitzonderlijk als de gemeente beweerd. Na paar weken ook maar eens gebeld. Na paar weken schriftelijke bevestiging. Nu nog geen actie ondernomen door de gemeente.

  reageer
 • HdB

   

  4 maanden geleden iets gevraagd iets te veranderen, wat fout was door de Gem. Zeewolde . Binnen een week ontvangast bevesteging , verder nog geen antwoord !

  reageer
 • Woont in Zeewolde

   

  Ik heb 4 maanden gewacht nadat ik doorgegeven had dat stoeptegels uit de parkeerstrook in onze straat verdwenen waren. Toen telefonisch contact gehad met de gemeente en hierop kreeg ik na 2 maanden een reactie dat de tegels terug gelegd zouden worden. Na 3 maanden zijn nog steeds geen tegels gelegd. Conclusie: gemeente Zeewolde is erg traag!!!

  reageer
 • waarnemer

   

  Jammer genoeg komt deze gemeente nooit eens positief in beeld. Incompetentie bestuurders die een ambtenaren apparaat aansturen, dat er niet is voor de burgers. Burgers de poot dwars zetten en ongelukkig maken is de cultuur op dat gemeentehuis. Helaas komen ze er bijna altijd mee weg, wat zij hebben de macht en de middelen. Waarom wordt er van hogerhand niet eens ingegrepen???

  reageer
 • sjonny

   

  Helaas ambtenaren hebben niet de snelheid van het moderne internet. De snelheid ligt niet op G4. Werken helaas nog op de snelheid van een commodore uit 1977. Zelfs het ISDN is nog veel te snel voor veel ambtenaren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  Helemaal juist gezien!

  reageer
 • Blanke Piet

   

  Alleen als er een nieuwe AZC moet komen, dan weten ze niet hoe hard ze moeten lopen!!! HYPOCRIETEN zijn het, allemaal..

  reageer
 • Jeroen

   

  Voordat je op een eenvoudige vraag kan antwoorden moet je natuurlijk wel eerst goed nadenken...en ja, sommige mensen hebben daar 2 maanden voor nodig ;-)

  reageer
 • Zeewolde

   

  Stel je voor dat ze een stap harder moeten lopen.dan krijgen ze stress. Zijn niet voor niets ambtenaren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert