Asielzoekers voetballen bij City FC

ALMERE
Jonge asielzoekers van het azc in Dronten krijgen woensdagmiddag een voetbaltraining van profvoetballers van Almere City FC.

Vluchtelingen van het azc in Luttelgeest krijgen voetballes bij PEC Zwolle. In heel Nederland worden er woensdag bij verschillende profclubs soortgelijke voetbalmiddagen gehouden.

Eind oktober was er al een vriendschappelijke wedstrijd tussen asielzoekers van het azc in Dronten tegen de A2 van Go-Ahead Kampen.

reacties (11)

 • Kaassie

   

  Leuk dat dit georganiseerd wordt voor de AZC 'ers. 1 x per 3 weken een wedstijdje of training. Onze arme kindertjes kunnen minimaal 1 sport, 2 x per week aan meedoen. Geld? Elke Flevolandse gemeente heeft een fonds waaruit betaald wordt als Pa en of Ma het niet kunnen betalen. De meeste Sportclubs hebben zelf ook zo'n regeling. Waarom nu bij de profclubs een open uurtje is voor de AZCérs , is makkelijk te verklaren, overdag zijn de meeste vrijwilligers aan het werk, voor de profs is het werk. Beste reageerders, probeer nu eerst eens iets verder te kijken, onderzoeken (je bent nu op internet, dus googelen maar) , en ga dan pas reageren, wedden dat je reactie anders is of geen reactie ? Ik wens u allen veel wijsheid.

  reageer
 • ton

   

  kunnen ze niet gezamelijk iets verzinnen, alles moet ze voor gekauwd worden. zelf initiatief ver te zoeken bij deze mensen, voorspeld niet veel goeds voor de toekomst

  reageer
 • City support

   

  Nederlandse kinderen die dit willen doen kunnen zich aanmelden om zo activiteit te doen! Club staat er wel degelijk open voor!

  reageer
 • klaas

   

  dit is te gek voor woorden er zijn genoeg nl mensen fie graag zouden willen waarom wel voor hun en niet ons rigen nl waarom worden deze mensen zo in de watten gelegd met dit doort dingen om te laten xien hoe goed nederlanders voor asielzoeker zijn pfff hier heb ik geen worden voor

  reageer
 • Het begind nu wel een beetje door te slaan in nederland,waarom nu weer voor spelers van een azc,er zijn genoeg amateur clubs die dit ook wel willen,of kinderen die niet Kunnen sporten in clubverband. Mensen helpen oke,maar niet overdrijven....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Als je daadwerkelijk om je kind geeft en je kind dut daadwerkelijk wilt, zijn er het hele jaar door genoeg mogelijkheden voor een soortgelijk iets. Onderneem eens iets icm de basisschool zou ik zeggen, al Is dat natuurlijk wel meer moeite dan een anoniem bericht op ofl plaatsen.

  reageer
 • Dnz.

   

  @Marco; zegt wat over Pa die op de ipad wacht tot er wat voor hen geregdl wordt... @okeee : Is toch echt een heel andere categorie. Beetje meten met 2 maten. Wie houdt jou tegen om iets leuks ook voor deze kinderen te organiseren? Te veel klagen, te weinig zelf actie ondernemen!

  reageer
 • Jantje

   

  Ik verwelkom ze ook. Maar zodra ze meer "verwend" worden dan de eigen mensen die die kansen niet krijgen vind ik wel erg raar. Iedereen is toch hetzelfde in dit land?

  reageer
 • Sjaak

   

  Voorlopig hoeven jullie kids niet te vluchten voor gekkies met baarden en jurken aan die bommen gooien. Geef je kids gewoon een nieuw spelletje op de PlayStation zodat ze weer een paar dagen zoet zijn. Empathie bij de reageerders is ver te zoeken. Ik verwelkom deze wereldburgers met open armen.

  reageer
 • Okeeee

   

  En wanneer wordt er wat gedaan aan die 35000 Nederlandse kinderen die hoopvol wachten op wat liefde en zorg.

  reageer
 • Marco

   

  Wil me zoontje ook wel en denk wel meerdere kinderen Belachelijk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert