Petitie tegen uitkleden rechtbank aangeboden

LELYSTAD
In Den Haag is dinsdagmiddag de petitie aangeboden voor het behoud van de rechtbank in Lelystad. Dat gebeurde door burgemeester Margreet Horselenberg, Richard Berendsen namens de rechtbankmedewerkers en Cees Okkerse namens de Flevolandse advocatuur.

De petitie is door 2300 mensen ondertekend en werd in ontvangst genomen door Ton Elias van de Vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie.

De rechtbank Lelystad dreigt te worden uitgekleed door bezuinigingen. Voor veel zaken zouden Flevolanders dan naar Utrecht moeten. Later deze maand bespreekt de Kamer de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

reacties (4)

 • Frenky

   

  Slim hoor. Meer geld komt er toch niet vrij. Dat betekent dat de ambtenaren die nu niet willen reizen, straks voor hun baan moeten vechten. Kan de bezuiniging niet uit de gebouwen gehaald worden, dan is de volgende stap natuurlijk het personeel. Lekker naïef daar met z'n allen. Goed over nagedacht hoor! Hahaha

  reageer
 • Lies

   

  Top en nu eens aan het werk en de zaken behandelen die al 6 keer zijn uitgesteld!!!

  reageer
 • inwoonster

   

  OF, het is niet René Berendsen maar Richard Berendsen!

  reageer
 • KC

   

  Heel goed. De rechtbank moet dicht bij de burgers in de provincie blijven. Dus in Lelystad. Wat kost het wel niet als de rechtbank leeg komt te staan.

  reageer
 • Barbara

   

  Niet alleen de rechtbank maar vooral de rechtspraak zou dichter bij de kritische burger moeten komen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert