D66 en SP willen meer stemlokalen voor referendum

ALMERE
De gemeente Almere moet meer stemlokalen openen tijdens het referendum over de samenwerkingsovereenkomst tussen Europa en Oekraïne. Dat vinden D66 en de SP in de Almeerse gemeenteraad.

Volgens die partijen is de gemeente van plan op 6 april volgend jaar 58 stemlokalen te openen. Dat zijn er lang niet zoveel als bij verkiezingen. D66 en SP zeggen dat de gemeente het aantal stemlokalen afstemt op het te verwachten opkomstpercentage. Zij vragen zich af waarom de gemeente denkt dat de opkomst bij het referendum, dat geïnitieerd is door Actiecomité GeenPeil, lager zal zijn dan bij verkiezingen.

De partijen willen voorkomen dat mensen verder naar een stembureau moeten reizen of langer in de rij moeten staan.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  Ik zal voor het eerst van mijn leven niet gaan stemmen. Dit om te voorkomen dat tegenstem bijdraagt aan een opkomstpercentage dat de anti-democratische actie van die minkukels zou legitimeren.

  reageer
 • jan

   

  1 stembus per gemeente is meer dan genoeg voor dit grenzeloos zinloze gedoe. Waar het om gaat weet geen hond, verdiept zich er ook niet in maar door de onvrede naar Brussel gaan ze daar nee tegen zeggen terwijl daar totaal niet omgaat. De initiatief nemer dat eerlijker moeten zijn in handelen en referendum moeten organiseren met ja of nee tegen Brussel. Dat was eerlijk geweest. Nu gaan ondernemers de dupe worden van deze egotripper. O ja, bedrijfsrisico heet dat toch. Lang leve de ww en bijstand

  reageer
 • Cor

   

  Kijk bestuur dit behoort dus bij de democratie. En voldoende lekken is een must. Waarom mensen zoveel laten lopen. Dat was de uitgangspositie, men moest lopend kunnen gaan stemmen binnen een stad en dorp.

  reageer
 • Carry

   

  Toch fijn dat jij je medelanders als achterlijk wil neerzetten. Ik roep iedereen op om te gaan stemmen! Als het doorgaat met de Oekraïne kunnen we wachten op oorlog met Rusland. Uitgelokt door de eu en Amerika .

  reageer
 • reaguurder

   

  Grappig, u bent niet voor democratische processen? De geldelijke prijs van democratie is irrelevant. U schijnt heel makkelijk vergeten te zijn welk een verschrikkelijke prijs betaald is om uberhaupt een democratie te hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Zinloos referenda. 95% van Nederland weet niet eens waar het over gaat. Roep iedereen op om massaal niet te gaan. Totale geldverspilling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert