Bushaltes krijgen automaten voor kaartjes

ALMERE
In het centrum van Almere worden bij de bushaltes Flevoziekenhuis, Stadshuisplein en Halte Passage automaten geplaatst waar reizigers kaartjes kunnen kopen.

Het gaat om een kaartje voor een half uur waarmee reizigers ook kunnen overstappen op een andere bus. Er zit een chip in die ervoor zorgt dat de gemeente Almere en Connexxion meer inzicht krijgen in het vervoer van personen.

De automaten zorgen ook voor tijdwinst omdat mensen hun kaartjes dan alvast op de halte kopen in plaats van bij de buschauffeur. In de automaten kunnen ook normale OV-chipkaarten worden opgeladen.

reacties (15)

 • Utrechtde_uit_Texas

   

  Sorry, ten eerste vind ik dit halfuur buskaartje belachelijk want dat kost al in de bus 3.00 per persoon en per kind terwijl met ovchipkaart 1.20 kost. Daarnaast in andere steden een kaartje van 2.80 dat je ook elektronisch in moet checken voor een uurtje op dezelfde kaart kan reizen. Alleen hebben we vorige week genoeg problemen gehad rondom het ov oplaadpunten dat buiten werking was en hier openbaar in de krant Connexxion heel hard zegt dat heel veel zwartrijders in de kraag hadden genomen in Almere, zijn zat mensen die niet meer los geld op zak lopen alles pin . Nu willen ze alleen in Almere stad een kaarten verkoop machine neerplaatsen maar als er storing zijn bij de oplaadpunten kunnen de reiziger niet reizen naar de locatie waar ze moeten zijn. En ze zal even niet aan denken om bij de bushalte neer zetten zoals in Amsterdam en Amstelveen doen. Maar wat als die kaarten verkoop machine ook buiten gebruik komen te staan, waar en hoe kan je dan voorkomen om niet geldig te kunnen reizen? Daar denken die struisvogeltjes effe weer niet na, tja die zijn meestal de mensen die een auto onder hun kont hebben en niet denken aan mensen die afhankelijk zijn van OV.

  reageer
 • P.Keune

   

  En wie gaat die dingen repareren? Daar is het wachten op. Alles wat in publieke ruimtes hangt word vernield.

  reageer
 • Faerie

   

  Eens met Frits, die kaartjes moeten langer geldig zijn, je moet er in principe van stripheldenbuurt mee naar Almere Poort kunnen.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Vroeger toen je nog de strippenkaart had moest je toch ook wel eens 10 minuten fietsen naar het eerste beste verkooppunt, en in de avonduren en de winkels waren dicht had je pech, je kon geen strippenkaart in een automaat kopen. je eigen schuld als je niet genoeg saldo hebt. automatisch opladen is ook een optie, ideaal als je wel eens met het OV reist. Maar op grote belangrijke haltes zoals stations en andere drukke locaties zou zo'n bus-chipkaart-automaat wel handig zijn!

  reageer
 • frits

   

  wat een kul verhaal kaartje half uur geldig ,van uit haven naar striphelden buurt ben je al ruim 45 minuten onderweg dus aan dat kaartje heb je dus niks ,geef gewoon kaartjes uit die anderhalf uur geldig zijn .en daar komt nog bij een los kaartje is de hoofdprijs dat is dus weer de geld graai cultuur hier in almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Poehee

   

  Investeer beter in techniek om met NFC via bankpas of mobiel te betalen i.p.v. dat kaartjesgedoe.

  reageer
 • ik

   

  Ja precies!! Eerst 10min moeten fietsen voor dichtstbijzijnde oplaadpunt is toch best apart!

  reageer
 • Danny

   

  De kaartautomaten van de NS worden toch ook niet gesloopt?

  reageer
 • Thijs

   

  Lijkt mij een zeer goed idee... Maar doe dit dan bij elke bushalte!!!

  reageer
 • Ik

   

  Nou als dat de reden Is, dan is het dikke geldverspilling!

  reageer
 • Goed idee

   

  Hey, weer wat om te slopen! Echt hoor. Wie bedenkt deze dingen..

  reageer
 • Volgens Almeerse Begrippen

   

  Busmaatschappij Connexxion heeft dit jaar een compliment ontvangen van de gemeente Almere voor hun dienstverlening (dus ook op tijd rijden) Vorig jaar was dit nog een behoorlijke boete.

  reageer
 • Sofie

   

  Wat een geldverspilling

  reageer
 • Faerie

   

  Ben benieuwd hoe hufterproof ze zijn. Maar als het werkt is de volgende stap poortjes in de bus, zodat je echt niet meer zwart kan rijden, want dan kom je er niet in.

  reageer
 • Pzaal

   

  Tijds winst? Als ze gewoon op tijd gaan rijden is er niks aan de hand.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert