'Kritiek op attractiepark WitchWorld onterecht'

ALMERE
De kritiek van twee deskundigen op het themapark WitchWorld is volgens initiatiefnemer van het park Ton Theunis onterecht. De deskundigen vinden dat de cijfers in het businessplan voor het nieuwe attractiepark in Almere te rooskleurig zijn. 750.000 bezoekers in het eerste jaar zou onhaalbaar en onrealistisch zijn.

Ton Theunis is het daar niet mee eens. Hij vindt het aantal wel realistisch. Daarnaast ligt het aantal bezoekers dat gehaald moet worden om het park rendabel te maken veel lager. Hoeveel bezoekers dat zijn, houdt hij geheim.

Ook was er kritiek op het nog onbekende trollen- en heksenthema van het park. In het businessplan is geen geld gereserveerd om dat in de markt te zetten. Volgens Theunis is dit gevoelige financiële informatie, maar er wordt wel degelijk geïnvesteerd. Zo zal volgend jaar het themaverhaal in een boek uitgebracht worden. Ook het feit dat er geen grote wervende attractie komt zoals een achtbaan is geen probleem. De mensen komen voor de beleving, zegt Theunis.

Klik hier voor 10 vragen en antwoorden over WitchWorld.

reacties (17)

 • hannes

   

  Floriade & WitsWorld zo dichtbij elkaar op twee verschillende locaties is logistiek niet haalbaar. Daarom kruip bij elkaar op een zo´n prachtige locatie rond het Kasteel daar. Dan maakt ieder zijn droom voor de toekomst zeker waar. En het Kasteel houd dan ook zijn waar. Maar wel met een goed beleid. Daarvoor is nog heel veel tijd met allen hun eigen waardigheid.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Floriade & WitsWorld zo dichtbij elkaar op twee verschillende locaties is logistiek niet haalbaar." - waarom niet? Denk niet in problemen, denk in kansen en oplossingen!

 • Jan

   

  Het is goed om scherpe doelstellingen te hebben, zonder dat ben je eigenlijk geen goed ondernemer. Elke topsporter stelt zich toch ook een hoog doel, slechts 1 op de 100 zal dat halen. betekend dit dat de andere 99 er dan maar niet eens aan moeten beginnen? Ik hoop toch niet dat iedereen hier zo in zijn eigen leven staat?!

  reageer
 • Ohm1981

   

  Goed initiatief. Ga alleen geen €38,- voor entree vragen want dan ga je het aantal verwachtte bezoekers nooit halen.

  reageer
 • Evros

   

  Eerst een half (lucht) kasteel en nu WitchWorld. Het blijft spoken in Almere ! Misschien kan er nog een ruimte komen met lachspiegels !

  reageer
 • Sjonny

   

  Als het maar geen Isedrome gaat worden. Het verhaal heeft veel overeenkomsten met wat de Heer Buiter ons voorspiegelde. Ik zie weinig onderbouwing, wel veel worden maar geen concrete onderbouwing van het geen wordt voorgespiegeld. Hoop dat het geen illusie gaat worden voor de man.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • koster

   

  Alsof achtbanen het toverwoord is voor atractieparken. Juist iets anders is een verademing

  reageer
 • Dirk2

   

  Waarom bemoeit iedereem zich ermee? Deze ondernemer neemt het risico, dat zie ik die azijnpissers van een "deskundigen" nog niet doen. Zij zullen wel betaald worden door de overheid in schimmige projecten en ondoorzichtige dossiers. Ook een vooroordeel toch? Heb ik het mis? Liever een project in wording dan een leeg casco.

  reageer
 • koos flamboos

   

  daar gaat het nu PRECIES om. Je kunt erop wachten dat de gemeente Almere om een flinke bijdrage wordt gevraagd, evenals provincie. Nogal logisch want er is in de hele wereld NIET 1 commercieel bedrijf te vinden dat hierin gaat investeren

 • Bas

   

  Alleen t feit dat t kasteel eens word gebruikt is in mijn ogen t proberen waard En dan een nieuw en spannend thema als park Iets wat nergens nog bestaat Kinkt vernieuwend zou je zeggen Dus doen! Ben iig blij dat t mooie kasteel nu eens tot zijn recht zal komen Go mijnheer Theunis 👍🏻

  reageer
 • Deetje

   

  Ga er voor! Dat er 14.500 mensen naar de open dag van het nu nog lege kasteel kwamen had men ook niet een verwacht. Het gaat vast lukken! En wie zegt dat de gegevens over bezoekers van de andere parken kloppen, deze ondernemenr weet echt wel wat hij doet hoor

  reageer
 • Peter

   

  Ruim 2000 bezoekers per dag, iedere dag van het jaar!! Hij gelooft zijn eigen fabels.

  reageer
 • Ger

   

  Vooral niet luisteren naar deskundigen, ben je eerder failliet.

  reageer
 • Roy

   

  Heel Almere is toch een witchworld. ?!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Heb je dat helemaal alleen verzonnen?

 • Faerie

   

  Ik geloof niet dat ze aan tweedehands attracties gaan denken, ik denk dat het een uniek park wordt waardoor het een aanvulling zal zijn op wat er al is en het zijn eigen aantrekkingskracht zal hebben. Gelukkig acht ik Theunis eigenzinnig genoeg om zich niks aan te trekken van anderen.

  reageer
 • Chris

   

  Als iedereen nu al zo begint lukt het nooit. Geef het een kans en ga eens kijken. Six Flags Holland had in het openingsjaar ook ongekend veel bezoekers, dus de goede voorbeelden zijn er!

  reageer
 • Pzaal

   

  Zal mij benieuwen. Het is niet makkelijk lijkt mij. 2e hands attracties zijn wel goedkoper en net zo goed.

  reageer
 • Hannes

   

  Eerst het Kasteel maar afbouwen, dan pas komt het vertrouwen. Lukt het dan toch niet, dan zijn er nog mogelijkheden zat. Waar U geen spijt van zult krijgen. Ton Theunis Veel Succes.

  reageer
 • Krek

   

  Uiteraard geeft hij deze reactie. Wat moet ie anders. Het eerste jaar al meer bezoekers dan walibi? Haha. Sprookjes bestaan helaas niet. Al zou maar de helft doorgaan dan heeft ie de komende paar jaar een heel dik directeurs salaris. Als daarna de boel omvalt maakt dat niets uit. Geld is dan binnen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert